Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Σύνδεση

Υπολογισμός ΔΜΣ

ΔΜΣ = Δείκτης Μάζας Σώματος
ΔΜΣ = Βάρος/Ύψος2


Ύψος:  cm in
Βάρος:  kg lb
ΔΜΣ: 
ΔΜΣ Κλινική εκτίμηση
< 19 Ελλειποβαρής
19-25 Φυσιολογικό βάρος
26-29 Υπέρβαρος
30-34 Παχύσαρκος
35-39 Σοβαρή παχυσαρκία
40-50 Νοσογόνος παχυσαρκία
>50 Κακοήθης παχυσαρκία

Ψηφίστε!

Ποια από τις παρακάτω θεραπείες θεωρείται ολιστική

Ανθοϊάματα Bach - 7.7%
Χρωματοθεραπεία - 7.7%
Βοτανοθεραπεία - 3.8%
Κρυσταλλοθεραπεία - 11.5%
Όλες οι παραπάνω - 69.2%

Σύνολο ψήφων: 26
Η ψηφοφορία γι αυτό το δημοψήφισμα έληξε στις: 11-04-2016

Τα κινητά και οι κίνδυνοι τους

Πριν λίγα χρόνια ταξίδευα από Πειραιά για ένα νησί των Κυκλάδων. Η ώρα γύρω στις 4 το απόγευμα. Στο κατάστρωμα φύσαγε ένα δροσερό αεράκι και έκανε τον καιρό ιδανικό για ένα απολαυστικό ταξίδι. Το βλέμμα μου έπεσε τυχαία σε έναν νεαρό που προσπαθούσε με αγωνία να επικοινωνήσει με το κινητό τηλέφωνό του. Τότε δεν είχαν αποκτήσει κεραίες κινητής τηλεφωνίας τα πλοία και προφανώς δεν υπήρχε τηλεφωνικό σήμα στην περιοχή. Ήταν τόση η αγωνία του να συνδεθεί που υπέθεσα ότι κάτι σοβαρό συνέβαινε και άρχισα να συμπάσχω άθελά μου μαζί του. Πέρασε περίπου μισή ώρα και ήρθε επιτέλους το πολυπόθητο σήμα.

.

 

Τότε άκουσα άθελα μου τον παρακάτω διάλογο. Το τι έλεγε ο άλλος συνομιλητής του, το υπέθεσα όπως μπορείτε να το υποθέσετε και σεις.

"Έλα ρε μαλάκα. Τι να σου πω εδώ και μια ώρα δεν έχω σήμα. Κόντεψα να πάθω. Τι που είμαι; Στο πλοίο! Που ήθελες να είμαι! Καλά δεν σου είπα ρε μαλάκα ότι πάω Σαντορίνη για μια εβδομάδα. Ναι μωρέ, μια βδομαδούλα να την βρούμε με καμμιά γκομενίτσα να ξελαμπικάρει το μάτι μου αδερφέ μου. Σε κάνα δυο ωρίτσες φτάνουμε. Ε και βέβαια θα σε πάρω. Μόλις φτάσω μείνε ήσυχος. Ελπίζω να έχουμε σήμα μη πάθουμε πάλι καμιά ζημιά. Εντάξει μόλις κατέβω τα λέμε».

Αυτόν τον διάλογο θυμήθηκα όταν διάβασα το παρακάτω άρθρο.

Μερικοί άνθρωποι φαίνεται να έχουν ένα σχεδόν παθολογικό συναισθηματικό δέσιμο με το κινητό τους τηλέφωνο.

Από αυτό ξεκίνησε η σκέψη από τους επιστήμονες ότι η ακτινοβολία, μπορεί στην πραγματικότητα να είναι εθιστική για τον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Αυτό μας οδήγησε στην σκέψη ότι ο καταναλωτής πρέπει να γνωρίζει τα επιστημονικά στοιχεία σχετικά με το κινητό του τηλέφωνο.

Το κινητό τηλέφωνο, είναι ένας πομπός-δέκτης μικροκυμάτων και κανονικά επάνω θα έπρεπε να υπάρχει ένα προειδοποιητικό αυτοκόλλητο για τον πιθανό κίνδυνο καρκίνου.

Το ιατρικό περιοδικό «κυτταρική βιοχημεία» αναφέρει ότι οι υψηλές συχνότητες που αναπτύσσονται από τα κινητά αλλά και τα ασύρματα τηλέφωνα, μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο και άλλες ασθένειες διότι παρεμβαίνουν στο κυτταρικό DNADNAΟρισμός: Το δε(σ)οξυριβο(ζο)νουκλεϊ(νι)κό οξύ (DeoxyriboΝucleic Αcid - DNA) είναι ένα νουκλεϊκό οξύ που περιέχει τις γενετικές πληροφορίες που καθορίζουν τη βιολογική ανάπτυξη όλων των κυτταρικών μορφών ζωής και των περισσοτέρων ιών. Το DNA συνήθως έχει τη μορφή διπλής έλικας....
αλλά και στους μηχανισμούς επιδιόρθωσής του.

Τα Μικροκύματα προκαλούν την ταχεία γήρανση των κυττάρων. Ιταλοί επιστήμονες πρόσφατα απέδειξαν ότι ακτινοβολία του κινητού τηλεφώνου κάνει τους καρκινικούς όγκους να αναπτύσσονται με επιθετικό τρόπο. Τα Ασύρματα τηλέφωνα λειτουργούν από τα 900 έως τα 2,4 gigahertz άρα εκπέμπουν την ίδια επικίνδυνη ακτινοβολία με τα κινητά τηλέφωνα. Η σύνδεση μεταξύ μικροκυμάτων και καρκίνου έχει τεκμηριωθεί εδώ και πολλά χρόνια. Κατά την διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, οι Σοβιετικοί ακτινοβολούσαν την αμερικανική πρεσβεία στη Μόσχα, με μια δέσμη χαμηλού επιπέδου μικροκυμάτων. Δύο διαδοχικοί πρεσβευτές είχαν χτυπηθεί από λευχαιμία και άλλα επιτελικά στελέχη επίσης, είχαν αναπτύξει καρκίνο και είχαν παρουσιαστεί βλάβες στο DNADNAΟρισμός: Το δε(σ)οξυριβο(ζο)νουκλεϊ(νι)κό οξύ (DeoxyriboΝucleic Αcid - DNA) είναι ένα νουκλεϊκό οξύ που περιέχει τις γενετικές πληροφορίες που καθορίζουν τη βιολογική ανάπτυξη όλων των κυτταρικών μορφών ζωής και των περισσοτέρων ιών. Το DNA συνήθως έχει τη μορφή διπλής έλικας....
τους, κατάσταση η οποία προηγείται του καρκίνου.

Έρευνες που διεξήγαγε ο καθηγητής Dr. Henry Lai από το Πανεπιστήμιο της Washington, έδειξαν, ότι κύτταρα του εγκεφάλου καταστράφηκαν από ακτινοβολίες μικροκυμάτων σε πολύ χαμηλότερο επίπεδο από τα στάνταρ ασφαλείας που έχει θέσει η κυβέρνηση των ΗΠΑ.

Ο Dr. Lai σημειώνει, ότι ακόμη και μικρές δόσεις ακτινοβολίας συσσωρεύονται με τον καιρό και οδηγούν σε καταστρεπτικά αποτελέσματα. Ο καθηγητής προειδοποιεί ότι η ακτινοβολία από τα κινητά πρέπει να περιοριστεί στο ελάχιστο δυνατό.

Η εταιρία Motorola συμβουλεύει τους καταναλωτές να μη στρέφουν την κεραία του κινητού προς τα γυμνά μέρη του σώματος.

Ανεξάρτητα τεστ έδειξαν ότι από το κινητό εξέρχονται μεγάλες ποσότητες ακτινοβολίας από το πληκτρολόγια και το μικρόφωνο. Αυτή η ακτινοβολία διαπερνάει τον εγκέφαλο, το αυτί μας και τους ιστούς των ματιών, οι οποίοι είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι σε βλάβες από ακτινοβολία μικροκυμάτων.

Όταν τα κινητά ευρίσκονται σε θήκες που στηρίζονται από την ζώνη μας, μεταφέρουν την ακτινοβολία στην περιοχή των νεφρών. Πρόσφατες μελέτες επιβεβαίωσαν ότι τα μικροκύματα των κινητών και ασύρματων τηλεφώνων μπορούν:

 • Να καταστρέψουν τα νεύρα του εγκεφάλου
 • Να διαρρεύσει αιμοσφαιρίνη από τα κύτταρα.
 • Να υπάρξει απώλεια μνήμης και να δημιουργηθεί διανοητική σύγχυση.
 • Να υπάρξουν πονοκέφαλοι και να προκληθεί υπερβολική κόπωση.
 • Να προκληθούν πόνοι στις αρθρώσεις, μυϊκοί σπασμοί και τρέμουλο
 • Να προκληθεί αίσθημα ζέστης και εξάνθημα στο δέρμα
 • Να αλλάξει η ηλεκτρική δραστηριότητα του εγκεφάλου κατά τη διάρκεια του ύπνου
 • Να προκληθεί κουδούνισμα στα αυτιά και να μειωθεί η αίσθηση της όσφρησης
 • Να δημιουργηθεί καταρράκτης, βλάβη στον αμφιβληστροειδή και καρκίνος των ματιών Να ανοίξει ο φραγμός αίματος-εγκεφάλου για τους ιούς και τις τοξίνες
 • Να μειωθεί ο αριθμός και η αποτελεσματικότητα των λευκών αιμοσφαιρίων
 • Να υπάρξει τόνωση του άσθματος από την παραγωγή ισταμίνης στα μαστοκύτταρα.
 • Να προκληθούν πεπτικά προβλήματα και να αυξηθούν τα επίπεδα της κακής χοληστερόλης
 • Να προκληθεί στρες στο ενδοκρινικό σύστημα και ειδικά στο πάγκρεας, στο θυρεοειδή, στις ωοθήκες σους όρχεις.

Το 1993, ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών ξόδεψε $ 25 εκατομμύρια δολάρια για μια σειρά από ερευνητικά προγράμματα με στόχο να αποδείξει ότι τα κινητά τηλέφωνα είναι ασφαλή. Οι μελέτες απέδειξαν ακριβώς το αντίθετο. Αποδείχθηκε ότι τα όρια που είχαν θέσει οι αρχές ήταν επικίνδυνα ανεπαρκή. Κυτταρική βλάβη και όγκοι μπορούν εύκολα να προκληθούν στο εργαστήριο με το ένα τρίτο περίπου των ορίων που όρισε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ. Οι επιχειρηματίες των τηλεπικοινωνιών είχαν πανικοβληθεί. Αυτοί και οι πολιτικοί φίλοι τους το μόνο που ήξεραν να κάνουν ήταν να ψεύδονται και να αρνούνται να κατανοήσουν. Παρά τα καταδικαστικά στοιχεία, το FDA (ο ΕΟΦ της Αμερικής) αρνείται να τα παραδεχτεί λέγοντας: «Δεν υπάρχει λόγος να συμπεράνουμε ότι υπάρχουν κίνδυνοι για την υγεία από τα κινητά τηλέφωνα στους καταναλωτές».

Εν τω μεταξύ, ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών πιέζει για να αυξηθεί πάνω από 10 φορές η επιτρεπόμενη έκθεση του ανθρώπου.

Το άρθρο δεν τελειώνει εδώ αλλά είναι πολύ μεγάλο και στην συνέχεια τα στοιχεία είναι δύσκολα για τον μέσο αναγνώστη. (Οι ενδιαφερόμενοι ας επικοινωνήσουν μαζί μας να τους το στείλουμε όλο αλλά στην αγγλική του έκδοση).

Τελικά, πόσοι και πόσοι από εμάς δεν χρησιμοποιούμε το κινητό πολλές φορές με παρόμοιο σχεδόν τρόπο όπως ο νεαρός στην εισαγωγή.

Συμπέρασμα: Η χρήση του κινητού ας περιοριστεί στα απαραίτητα. Η κατά πρόσωπο συνομιλία είναι άμεση, περισσότερο αποτελεσματική και μας φέρνει πιο κοντά που έλεγε και μια παλιά διαφήμιση.