Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


ΣύνδεσηΥπολογισμός ΔΜΣ

ΔΜΣ = Δείκτης Μάζας Σώματος
ΔΜΣ = Βάρος/Ύψος2


Ύψος:  cm in
Βάρος:  kg lb
ΔΜΣ: 
ΔΜΣ Κλινική εκτίμηση
< 19 Ελλειποβαρής
19-25 Φυσιολογικό βάρος
26-29 Υπέρβαρος
30-34 Παχύσαρκος
35-39 Σοβαρή παχυσαρκία
40-50 Νοσογόνος παχυσαρκία
>50 Κακοήθης παχυσαρκία


Στις γυναίκες που αγωνίζονται

Την συνάντησα αναπάντεχα, χωρίς να την περιμένω. Το χαμόγελό της ήταν το ίδιο όμορφο και αληθινό όπως τότε που την είχα πρωτοδεί. Δεν έχει σημασία το πραγματικό της όνομα αν την έλεγαν Φωτούλα ή Γιωτούλα ή κάπως αλλιώς. Ήθελε να φοιτήσει στο σχολείο που εργαζόμουν. Διδάσκαμε σχεδιασμό ιστοσελίδων αλλά δυστυχώς για εκείνη λόγω ελλιπών γνώσεων στην αγγλική γλώσσα δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τα μαθήματα. Τότε έμαθα ότι είχε ασθενήσει από καρκίνο του μαστού. Ξαφνικά ενώ μιλούσαμε σαν μέσα σε παρένθεση, λες και ήταν κάτι απλό και πράγμα καθημερινής ρουτίνας μου είπε σταθερά και θαρραλέα. «Φοράω περούκα τα μαλλιά μου έχουν πέσει από της χημειοθεραπείες. Πήγαινε καλά αλλά την αμφιβολία την είδα στα μάτια της μαζί και την απόφασή της να παλέψει. Τα μάτια έχουν την δική τους γλώσσα αλλά πρέπει να γνωρίζεις τα σημάδια.

.

Από τότε την σκεπτόμουν συχνά αλλά δεν είχα μεγάλη οικειότητα να της τηλεφωνήσω να μάθω πως πήγαινε.

Ένα βράδυ όμως το αποφάσισα. Χάρηκε πραγματικά και συμφωνήσαμε να πιούμε καφέ και να τα πούμε. Από τότε γίναμε φίλοι. Με μεγάλη χαρά μου είπε ότι είχε αρχίσει εδώ και ένα χρόνο να σπουδάζει ψυχολογία. Αυτή την επιστήμη την αγαπώ μου είπε με πάθος στη φωνή της. Κάθε εμπόδιο για καλό, που δεν μπήκα στη σχολή σας μου είχε πει και είχε δίκιο. Στην διάρκεια που κάνουμε παρέα έμαθα όλο το ιστορικό της ασθένειας της και πως είχε βρει την δύναμη και αντοχή να την παλέψει σαν να ήταν απλά μια παρτίδα σκάκι.

«Αν έχανα δεν θα χαλούσε και ο κόσμος μου είχε πει». Μάνα δύο παιδιών, σύζυγος και εργαζόμενη πήγαινε στις χημειοθεραπείες σαν να πήγαινε σε μάθημα μουσικής. Βέβαια υπήρχε ο εσωτερικός πόνος, ο φόβος και τα πολλά αναπάντητα ερωτηματικά που τα περισσότερα άρχιζαν από ένα μεγάλο γιατί. Πάλεψε όπως πολλές νέες ή μεγαλύτερες που μαθαίνουν ξαφνικά ότι μια νέα μεγάλη περιπέτεια αρχίζει στη ζωή τους. Τυχερές αυτές που έχουν εκτός των άλλων και την στήριξη των δικών τους. Αυτή δεν την είχε, ή μάλλον την είχε στα λόγια αλλά στην ουσία όχι. Άλλη μια μάχη με τα συναισθήματα που την βάραιναν και ανέστειλαν σε ένα βαθμό την αποτελεσματικότητα του άλλου του κρίσιμου αγώνα. Άκουγα τις διηγήσεις της και διαπίστωνα κάθε μέρα που περνούσε πόσο δυνατή ήταν. Εγώ είμαι Μανιάτισσα και θα δώσω τη μάχη μου όπως την δίνουμε στη Μάνη μου είχε πει. Και η «Φωτούλα» η Μανιάτισσα νίκησε την ασθένεια, νίκησε την απόρριψη και σήμερα είναι μια νέα ψυχολόγος έτοιμη να στηρίξει άλλους ανθρώπους που θα την χρειαστούν με όλο της τον ενθουσιασμό. Εύχομαι στην καλή μου φίλη να είναι πάντα γερή και σε όλες τις γυναίκες που βρίσκονται μέσα σε αυτή την περιπέτεια να είναι δυνατές, να έχουν την στήριξη και την αγάπη που χρειάζονται και ο νέος χρόνος που θα έρθει σε λίγες μέρες να τις βοηθήσει να βγουν νικήτριες στον μεγάλο τους αγώνα για τη ζωή.

Χαρισμένο στην φίλη μου νέα διπλωματούχο ψυχολόγο που σύντομα περιμένουμε να φιλοξενήσουμε το παρθενικό της άρθρο