Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


ΣύνδεσηΥπολογισμός ΔΜΣ

ΔΜΣ = Δείκτης Μάζας Σώματος
ΔΜΣ = Βάρος/Ύψος2


Ύψος:  cm in
Βάρος:  kg lb
ΔΜΣ: 
ΔΜΣ Κλινική εκτίμηση
< 19 Ελλειποβαρής
19-25 Φυσιολογικό βάρος
26-29 Υπέρβαρος
30-34 Παχύσαρκος
35-39 Σοβαρή παχυσαρκία
40-50 Νοσογόνος παχυσαρκία
>50 Κακοήθης παχυσαρκία


Θα περάσει το πραξικόπημα του FDA για τα συμπληρώματα διατροφής;

FDAΑυτό είναι το πιο σοβαρό μήνυμα που είχα ποτέ την ευκαιρία να σας γράψω έως σήμερα.

Γιατί;

Το FDA (ο ΕΟΦ των ΗΠΑ, δική μας σημείωση) έχει εκδώσει νέους κανόνες που εάν θεσπιστούν, θα τους επιτρέψει να απαγορεύσουν πολλά από τα συμπληρώματα που μέχρι τώρα χρησιμοποιούμε.

Νομίζετε ότι υπερβάλλω; Παρακαλώ διαβάστε την συνέχεια και θα καταλάβετε.

.

Στις αρχές του 1990, ο FDA επιχείρησε να βγάλει πολλά συμπληρώματα παράνομα. Οι καταναλωτές είχαν θορυβηθεί πολύ από τον εκφοβισμό του FDA και οργάνωσαν μια μαζική εξέγερση. Το αποτέλεσμα ήταν ότι το Κογκρέσο πέρασε ένα νόμο που ενέκρινε τα διαιτητικά συμπληρώματα (Dietary Supplement Health and Education Act DSHEA). Ο νόμος αυτός προστάτευε τα συμπληρώματα διατροφής από το FDA, εκτός εάν το FDA θα μπορούσε να αποδείξει ότι κάποιο από αυτά, δεν ήταν ασφαλές.

Υπήρχε, ωστόσο, ένα παραθυράκι στο νόμο του 1994. Στο FDA είχε δοθεί η εξουσία να ρυθμίζει τα νέα συστατικά που θα εισάγονταν μετά την 15η Οκτ. , του 1994.

Τι συνέβη λοιπόν; Τίποτα στην αρχή. Για 17 χρόνια, η FDA δεν έκανε καμία κίνηση.

Και αυτό ήταν καλό γιατί εδώ και 17 χρόνια, η βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής έχει αναπτύξει και παρουσιάσει τεράστιες καινοτομίες. Αυτές οι καινοτομίες επέτρεψαν να εξάγονται και να συγκεντρώνονται τα πιο χρήσιμα φυσικά συστατικά. Ως αποτέλεσμα, εκατομμύρια καταναλωτές έχουν επωφεληθεί. Έχουν προστατεύσει την καρδιά και τις αρτηρίες τους . . . βρήκαν ανακούφιση από τον πόνο στις αρθρώσεις τους . . . ενίσχυσαν τη μνήμη τους . . . και πολλά άλλα.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, τα συμπληρώματα έχουν πετύχει ένα εξαιρετικό ιστορικό ασφάλειας. Οι στατιστικές δείχνουν ότι τα συμπληρώματα είναι ασφαλέστερα από τα συνταγογραφούμενα φάρμακα, τα καλλυντικά, τα ιατροτεχνολογικά προϊόντα, ακόμη και από τα τρόφιμα!

Σύμφωνα με τα κέντρα δηλητηριάσεων των ΗΠΑ, υπήρξαν μηδέν θάνατοι που οφείλονται σε συμπληρώματα το 2008. Το 2009, υπήρχε ένα μόνο περιστατικό . Τώρα το FDA εκπόνησε μια πρόταση για τη ρύθμιση που την αποκαλεί «Νέα Διαιτητικά συστατικά». Εάν η πρόταση αυτή υλοποιηθεί, μερικές από τις πλέον αποτελεσματικές θρεπτικές ουσίες που παίρνετε θα αποσυρθούν από την αγορά. Θρεπτικά συστατικά όπως η ρεσβερατρόλη, η ουμπικινόλη (ubiquinol) το συνένζυμο CoQ10 και πολλά άλλα.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Κάτω από αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές, η FDA μπορεί να καθορίσει σχεδόν τα πάντα ως "Νέα" διαιτητικά συστατικά.

Για παράδειγμα:

  • Αν ένα συμπλήρωμα περιλαμβάνει περισσότερα από ένα συστατικό που είχε πριν από 17 χρόνια - ακόμη και κάτι όπως η βιταμίνη C - είναι «Νέο».
  • Σε περίπτωση που για ένα συστατικό χρησιμοποιείται μια διαφορετική διαδικασία εξαγωγής του, όπως το ψήσιμο ή ζύμωση κ. α. είναι "Νέο"
  • Αν ένα συμπλήρωμα χρησιμοποιεί ένα συστατικό σε ένα διαφορετικό "στάδιο ζωής" - όπως είναι η χρήση ώριμων αντί μη ώριμων μήλων - είναι «Νέο».
  • Αν ένα συστατικό είναι φτιαγμένο στο εργαστήριο και δεν εξάγεται από ένα τρόφιμο, ακόμα κι αν είναι ίδιες όλες του οι ιδιότητες από χημικής απόψεως, είναι «Νέο».
  • Αν μία προβιοτική φόρμουλα περιλαμβάνει ένα στέλεχος των βακτηρίων που δεν βρέθηκε στο γιαούρτι πριν από 17 χρόνια, είναι «Νέο».

Οπότε τι θα συμβεί με όλα αυτά τα "νέα" συστατικά; Οι κατασκευαστές θα πρέπει να τα βγάλουν από την αγορά μέχρι να μπορούν να αποδείξουν ότι τα συστατικά είναι ασφαλή - ακόμη κι αν αυτά τα συστατικά έχουν χρησιμοποιηθεί με ασφάλεια για 17 χρόνια!

Γιατί είναι σχεδόν αδύνατο να τηρηθεί αυτή η πρόταση του FDA;

Σύμφωνα με τις κατευθυντήριες γραμμές, πολλές εταιρείες για να εγκριθεί ένα συστατικό που παράγουν, θα πρέπει να διεξάγουν υποχρεωτικά μελέτες σε ζώα χρησιμοποιώντας δόσεις 1. 000 φορές πιο υψηλές από μια τυπική δόση.

Έτσι, για να αποδείξουν ότι ένα ιχθυέλαιο π. χ. είναι ασφαλές, θα πρέπει να δίνουν με τη βία, σε έναν αριθμό ζώων, επί ένα ολόκληρο έτος, μία ποσότητα 240. 000mg της ουσίας, (240mg φυσιολογική δόση X1000=240. 000).

Τι θα συμβεί; Είναι σίγουρο ότι τα ζώα αν καταφέρουν να επιζήσουν, θα βγουν από αυτό το πείραμα σοβαρά τραυματισμένα.

Αυτό θα δώσει στο FDA μια «σοβαρή» δικαιολογία για να θέσει εκτός νόμου το συστατικό αυτό. Αλλά περιμένετε, υπάρχει ακόμη καλύτερη συνέχεια.

Αν ένας δεύτερος κατασκευαστής θελήσει να χρησιμοποιήσει την μελέτη δεν θα μπορεί να το κάνει και θα πρέπει να κάνει άλλη μελέτη για λογαριασμό του. Και αυτές οι μελέτες είναι πολύ ακριβές. Μια μελέτη όπως η παραπάνω συνήθως κοστίζει περίπου $ 100. 000 - $ 200. 000 για να γίνει. Πολλαπλασιάστε αυτό το ποσό για διάφορα συστατικά και μπορείτε να πάρετε μια ιδέα του κόστους.

Ας πούμε μια εταιρεία παράγει 6 «νέα» προϊόντα που περιέχουν 6 συστατικά το καθένα. Οι μελέτες θα κοστίσουν μεταξύ $ 3,6 και $ 7,2 εκατ. Πριν καν η εταιρία μπορέσει να βγάλει τα προϊόντα της στην αγορά.

Για μια μεγαλύτερη εταιρεία η οποία παράγει 50 προϊόντα ή περισσότερα το κόστος θα ήταν αστρονομικό. Λίγοι κατασκευαστές συμπληρωμάτων θα είναι σε θέση να αντέξουν οικονομικά τις μελέτες αυτές, και πολλοί θα παύσουν τις εργασίες τους.

Και εκείνοι που παραμείνουν θα εξακολουθούσε να είναι στο έλεος και την ιδιοτροπία του FDA. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπάρχουν προδιαγραφές για την FDA για να εγκρίνει οτιδήποτε. Μπορεί να εγκρίνει ή να απορρίψει ό,τι θέλει. Και στο παρελθόν, έχει απορρίψει την πλειονότητα των συστατικών που της υποβάλλονται.

Αυτό σημαίνει ότι τα περισσότερα από τα θρεπτικά συστατικά που αγοράζετε σήμερα θα αποσυρθούν από την αγορά και δεν θα επιστρέψου ποτέ.

Εκείνα που θα επιστρέψουν θα είναι πολύ πιο ακριβά - ή μπορεί να είναι διαθέσιμα μόνο ως συνταγογραφούμενα φάρμακα!

Πρόκειται για κατάφωρη κατάχρηση εξουσίας.

Τι κάνει εδώ το FDA. Αντιστρέφει το νόμο που έλεγε ότι είναι υποχρέωση του FDA να αποδείξει ότι ένα συμπλήρωμα είναι επιβλαβές για την υγεία. Με την πρόταση της προσπαθεί να αλλάξει την απόφαση του Κογκρέσου.

Ευτυχώς, αυτή η οδηγία του FDA δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

Όλες οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες υποχρεούνται να δώσουν στο κοινό την ευκαιρία να σχολιάσει και να προτείνει σχετικά με την πρόταση πριν γίνει οριστική.

Το FDA έχει δώσει στα ενδιαφερόμενα μέρη χρόνο μέχρι την 1η Δεκεμβρίου για να σχολιάσουν σχετικά με το σχέδιο. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας για τη φωνή της αποδοκιμασία σας.

Τι μπορείτε να κάνετε

Ο καλύτερος τρόπος για να νικήσουμε αυτούς τους νέους κανόνες είναι να μιλήσετε με τους ανθρώπους που εκλέγουν - μέλη του Κογκρέσου και γερουσιαστές των ΗΠΑ. Αυτοί έχουν τη δύναμη να χαλιναγωγήσουν το FDA όπως το έπραξαν και στο παρελθόν.

Το 1970, ο FDA επιχείρησε να απαιτούνται «ετικέτες προειδοποίησης" παρόμοιες με τα τσιγάρα, για τις βιταμίνες. Οι οργισμένοι πολίτες πίεσαν, έγραψαν και κατάφεραν να πείσουν το κογκρέσο να περιορίσουν την παντοδυναμία του FDA.

Στη συνέχεια, στη δεκαετία του 1990, το FDA επετέθη πάλι στα συμπληρώματα. Το κογκρέσο ανέτρεψε πάλι την προσπάθειά της.

Τώρα σαν ένα τέρας που σκοτώνεται σε μία ταινία τρόμου ξαναζωντανεύει και επιστρέφει και Κογκρέσο.

Τι πρέπει να κάνετε:

Εδώ ο συντάκτης του άρθρου προτείνει στους πολίτες στο τι θα πρέπει να κάνουν και δεν μας αφορά.

Υπάρχει μια φράση κλειδί στο άρθρο, που το συνδέει με ένα άλλο που είχαμε ανεβάσει παλαιότερα με τίτλο «Το τέλος των βοτάνων;»

Η φράση είναι αυτή που υπογραμμίσαμε και γράφεται με έντονους χαρακτήρες.

«Εκείνα που θα επιστρέψουν θα είναι πολύ πιο ακριβά - ή μπορεί να είναι διαθέσιμα μόνο ως συνταγογραφούμενα φάρμακα!»

Συνταγογραφούμενα φάρμακα σημαίνει υπέρογκα, για μια ακόμη φορά, κέρδη των φαρμακευτικών εταιριών.

Μετάφραση από το Cancer Defeated-Newsletter Άρθρο του Garret Wood