Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


ΣύνδεσηΥπολογισμός ΔΜΣ

ΔΜΣ = Δείκτης Μάζας Σώματος
ΔΜΣ = Βάρος/Ύψος2


Ύψος:  cm in
Βάρος:  kg lb
ΔΜΣ: 
ΔΜΣ Κλινική εκτίμηση
< 19 Ελλειποβαρής
19-25 Φυσιολογικό βάρος
26-29 Υπέρβαρος
30-34 Παχύσαρκος
35-39 Σοβαρή παχυσαρκία
40-50 Νοσογόνος παχυσαρκία
>50 Κακοήθης παχυσαρκία


Η πραγματική αιτία του διαβήτη;

Η πραγματική αιτία του διαβήτη 2

Μπορεί να έχετε ακούσει ότι η κύρια αιτία του διαβήτη τύπου 2 είναι η πάρα πολλή ζάχαρη (συμπεριλαμβανομένων και των εξευγενισμένων υδατανθράκων) ή το πολύ λίπος στη διατροφή σας. Αλλά υπάρχει ένας ισχυρός αντίλογος. Υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που τρώνε πολλά από αυτά τα τρόφιμα και δεν παθαίνουν ποτέ διαβήτη τύπου 2 και υπάρχουν από την άλλη πλευρά άνθρωποι που ασθενούν παρά το γεγονός ότι δεν τρώνε πολλή ζάχαρη ή πολλά λίπη. Επομένως τι άλλο θα μπορούσε να προκαλέσει αυτή τη νόσο;

.

Οι ερευνητές εξέτασαν, σε μελέτη που έγινε πρόσφατα, τα εντερικά βακτήρια 345 ανθρώπων. Από αυτούς, 171 είχαν σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2. Η ομάδα των ερευνητών ήθελε να δει αν θα μπορούσαν να προσδιορίσουν σαφείς βιολογικές αιτίες στα βακτήρια που ευνοούν τον διαβήτη 2.

Τα αποτελέσματα της μελέτης έδειξαν ότι τα βακτηρίδια στο έντερό είναι πρωταρχικός παράγοντας που καθορίζει το αν θα αναπτυχθεί η ασθένεια αυτή ή όχι. Εάν έχετε πάρα πολλά "κακά" βακτηρίδια στο έντερό σας, είναι πολύ πιο πιθανό να αναπτύξετε τη νόσο. Άλλες μελέτες έχουν συνδέσει την υπερανάπτυξη των «κακών» βακτηρίων και με άλλες ασθένειες.

Αυτή η μελέτη είναι εξαιρετικά σημαντική και είναι απολύτως λογικό. Η ζάχαρη και το λίπος είναι η καλύτερη τροφή των «κακών» βακτηρίων. Και αυτό εξηγεί γιατί οι άνθρωποι που τρώνε πολλά από αυτά τα τρόφιμα είναι πιο πιθανό να αναπτύξουν διαβήτη τύπου 2. Όμως αυτό εξηγεί επίσης τις ανωμαλίες που ανέφερα στην αρχή. Μερικοί άνθρωποι είναι σε θέση να διατηρήσουν ένα υγιές επίπεδο »καλών» βακτηρίων ακόμα κι αν τρώνε ζάχαρη και λίπος. Και άλλοι μπορεί να δημιουργήσουν μια υπερανάπτυξη των «κακών» βακτηρίων, ακόμη κι αν δεν τρώνε αυτά τα τρόφιμα.

Ενώ οι περισσότεροι άνθρωποι σκέφτονται τον διαβήτη ως μια ασθένεια της λαιμαργίας και της παχυσαρκίας, υπάρχουν πολλοί παχύσαρκοι που έχουν φυσιολογικά επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Και υπάρχουν πολύ αδύνατοι άνθρωποι που αναπτύσσουν διαβήτη 2. Αυτή η μελέτη εξηγεί γιατί. Πώς μπορεί παχύσαρκοι άνθρωποι διατηρούν υγιή χλωρίδα του εντέρου; Θα μπορούσε η αιτία να είναι γενετική. Ή θα μπορούσε να είναι ότι τρώνε αρκετά τρόφιμα που διατηρούν τα επίπεδα των καλών βακτηριδίων τους. Ή μπορεί να λαμβάνουν πολλά προβιοτικά.

Όμως γιατί αδύνατοι άνθρωποι να παθαίνουν διαβήτη 2; Πάλι, θα μπορούσε η αιτία να είναι γενετική. Ή θα μπορούσε να προκληθεί από πάρα πολλές δόσεις αντιβιοτικών. Τα αντιβιοτικά σκοτώνουν όλα τα "καλά" και "κακά" βακτηρίδια, αφήνοντας το έντερό σας απροστάτευτο στην ανάκαμψη και πολλαπλασιασμό των κακών βακτηρίων.

Η μελέτη αυτή είναι εξαιρετικά σημαντική για δύο λόγους. Πρώτον, εντόπισε την πραγματική αιτία του διαβήτη τύπου 2. Δεύτερον, μας λέει πώς να αποφύγουμε την ασθένεια.

Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορείτε να τρώτε ζάχαρη και λίπη ανεξέλεγκτα εφόσον ο οργανισμός διαθέτει ικανοποιητικές ποσότητες «καλών» βακτηρίων. Αν το κάνετε αυτό, πάτε γυρεύοντας που λέει και ο λαός. Ανταυτού, η παρούσα μελέτη δείχνει ότι η κατανάλωση τροφών που ενθαρρύνουν τα καλά βακτήρια πρέπει να είναι στο επίκεντρο της διατροφής σας. Αυτό σημαίνει ότι η καλή διατροφή είναι τα λαχανικά και τα τρόφιμα που έχουν υποστεί ζύμωση, όπως το λάχανο τουρσί, το κεφίρ και το κρασί. (Νομίζω ότι τα οφέλη του κρασιού έχουν να κάνουν περισσότερο με τα βακτήρια του εντέρου παρά με οτιδήποτε άλλο, συμπεριλαμβανομένης και της ρεσβερατρόλης.

Εκτός από την κατανάλωση πολλών λαχανικών και τροφών που έχουν υποστεί ζύμωση, λαμβάνοντας ένα προβιοτικό κάθε μέρα θα μπορούσε να είναι η καλύτερη προστασία για την υγεία σας. Ένα ισχυρό προβιοτικό, η μια προβιοτική φόρμουλα, μπορεί να αυξήσει σημαντικά τον αριθμό των καλών βακτηρίων στο έντερο σας - που μπορούν να σας προστατεύουν από τον διαβήτη τύπου 2, καθώς και άλλων ασθενειών που σχετίζονται με βακτηρίδια.

Τέλος, πολύ σημαντικό είναι να αποφεύγετε τα αντιβιοτικά όσο μπορείτε.

Steve Kroening, editor of Nutrient Insider, a twice-a-week email newsletter that brings you the latest healing breakthroughs from the world of nutrition and dietary supplements

Σημειώσεις δικές μας

Μερικά από τα καλά βακτηρίδια είναι:

Lactobacillus acidophilus R0052, Lactobacillus rhamnosus R0011,Lactobacillus lactis R1058, Bifidobacterium bifidum R0071, Bifidobacterium breve R0070, Bifidobacterium longum R0175. Για να έχουν πρακτική αξία ο αριθμός των καλών βακτηρίων πρέπει να ξεπερνούν το 1 δις!!!! Οι αριθμοί μετά τα ονόματα δείχνουν ότι είναι τα ενδεδειγμένα βακτήρια.

Ερώτηση: Το γιαούρτι αυξάνει τα καλά βακτήρια στο έντερο; Ναι. Λάθος.

Γιατί το γιαούρτι δεν είναι αποτελεσματικό;

Τα γιαούρτια συνήθως γράφουν στην ετικέτα. «Περιέχουν ενεργές καλλιέργειες (εννοούν καλών βακτηριδίων). Όλα τα γιαούρτια είναι φτιαγμένα με ενεργές καλλιέργειες με την μόνη διαφορά ότι τα γιαούρτια των περισσότερων σύγχρονων γιαουρτοβιομηχανιών περιέχουν πολύ μικρό αριθμό «καλών» βακτηριδίων και μερικών δεν περιέχουν καθόλου «καλά» βακτηρίδια.

Αιτία: Οι παραγωγοί για να δώσουν μεγαλύτερη ζωή στα γιαούρτια που σημαίνει περισσότερες μέρες στο ράφι, λιγότερες επιστροφές, άρα περισσότερο κέρδος τα ζεσταίνουν. Η ζέστη καταστρέφει σχεδόν όλα τα φιλικά βακτηρίδια. Επίσης πολλές βιομηχανίες φορτώνουν τα γιαούρτια και με ζάχαρη, εκτός της λακτόζης που είναι και αυτή μορφή ζάχαρης, ότι πιο καταστρεπτικό για την λειτουργία της πέψης αλλά και για το ανοσοποιητικό μας σύστημα. Στην ουσία δηλαδή «ταΐζουν» τα "κακά" βακτηρίδια που επιθυμούμε να ξεφορτωθούμε.

Πηγές: