Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


ΣύνδεσηΥπολογισμός ΔΜΣ

ΔΜΣ = Δείκτης Μάζας Σώματος
ΔΜΣ = Βάρος/Ύψος2


Ύψος:  cm in
Βάρος:  kg lb
ΔΜΣ: 
ΔΜΣ Κλινική εκτίμηση
< 19 Ελλειποβαρής
19-25 Φυσιολογικό βάρος
26-29 Υπέρβαρος
30-34 Παχύσαρκος
35-39 Σοβαρή παχυσαρκία
40-50 Νοσογόνος παχυσαρκία
>50 Κακοήθης παχυσαρκία


Ελλάς το μεγαλείο σου

arthro1Υποτίθεται ότι οι εξαγωγές αγαθών είναι ζωτικής σημασίας για την οικονομία μιας χώρας. Για την Ελλάδα των τόσων προβλημάτων είναι ακόμη πιο ζωτικό. Υποτίθεται γιατί στην Ελλάδα, τα πράγματα λειτουργούν κάπως διαφορετικά.

Παρακάτω θα διαβάσετε αυτούσια την ερώτηση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Βερελή προς τον υπουργό "Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων".

.

Στο τέλος μάλιστα μια λέξη δείχνει γιατί αυτοί οι τύποι που μας κυβερνάνε τόσα χρόνια (εννοώ όλους) μας έφεραν εδώ που είμαστε. Είναι η λέξη "τύποις" και όπως θα καταλάβετε "τύποις" σημαίνει μπάλωμα, να τους δουλέψουμε τους ηλίθιους.

Φανταζόμαστε ότι ο τίτλος του άρθρου "Ελλάς το μεγαλείο σου" θα ωχριά μπροστά σε αυτά που ακουστούν από τους αναγνώστες μας. Διαβάστε και απολαύστε.

Προς Υπουργό Εξωτερικών

Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Κάθε χρόνο εξάγονται στην Ρωσική Δημοκρατία οπωροκηπευτικά από τη χώρα μας. Κατά κύριο λόγο πορτοκάλια, μανταρίνια, μήλα, ακτινίδια, φράουλες, ροδάκινα, κεράσια κ. α.

Ενδεικτικό είναι ότι το 2008 εξήχθησαν 5. 500 φορτία, περίπου 110 χιλιάδες τόνοι προϊόντων. Τη φετινή χρονιά, υπάρχει ορατός κίνδυνος απώλειας μεγάλου μεριδίου της Ρωσικής αγοράς οπωροκηπευτικών για την χώρα μας.

Και συγκεκριμένα: το Ρωσικό Υπουργείο Γεωργίας με εισήγηση των φυτοϋγειονομικών του υπηρεσιών ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να υπάρξει από όλες τις χώρες που εξάγουν στη Ρωσία οπωροκηπευτικά και για κάθε παρτίδα, πιστοποιητικό που θα βεβαιώνει μετά από ανάλυση που θα γίνεται από διαπιστευμένο αναλυτικό εργαστήριο, προσδιορισμός των υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων και ο οποίος πρέπει να είναι κάτω από τα όρια ανοχής που έχουν καθοριστεί.

Κάλεσε δε τα κράτη μέλη της Ε. Ε. που εξάγουν στη Ρωσία να ανακοινώσουν τα διαπιστευμένα εργαστήρια προσδιορισμού υπολειμμάτων φυτοφαρμάκων, τα οποία επιλέγει το κάθε κράτος Μέλος, ώστε να εκδίδουν πιστοποιητικά με αναλύσεις για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Ενώ οι περισσότερες χώρες δήλωσαν έναν αριθμό διαπιστευμένων εργαστηρίων που δικαιούνται να εκδίδουν πιστοποιητικά για εξαγωγές στη Ρωσία, και έχουν ταυτοχρόνως αθροιστικά την δυνατότητα να ανταποκριθούν στον μεγάλο αριθμό των αναλύσεων που απαιτούνται σε κάθε περίπτωση εξαγωγικής δραστηριότητας, η Ελλάδα, έκανε το εκπληκτικό σφάλμα να δηλώσει μόνον τρία εργαστήρια τα οποία σε καμία περίπτωση δεν είναι σε θέση να ανταποκριθούν στον πολύ μεγάλο αριθμό αναλύσεων που απαιτούνται προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των εξαγωγών προς τη Ρωσία.

Συγκεκριμένα εκτιμάται ότι για το 2009 και με αρχή τα προς εξαγωγή φορτία κερασιών εντός μηνός, θα χρειαστεί να γίνουν περίπου 7 έως 10 χιλιάδες αναλύσεις οι οποίες ας σημειωθεί πρέπει να γίνονται και σε εξαιρετικά σύντομο χρόνο, προκειμένου να αποφεύγονται αναμονές των φορτίων γεγονός που συνεπάγεται προβλήματα στην ποιότητα των προϊόντων.

Διαπιστώνεται λοιπόν σήμερα, ότι τα υποδειχθέντα τρία κρατικά εργαστήρια μόνον μικρό ποσοστό από τις αναλύσεις αυτές μπορούν να αναλάβουν, ενώ η συμπλήρωση του καταλόγου και με άλλα διαπιστευμένα εργαστήρια, όπως 6 ιδιωτικά που έχουν υποβάλει αίτημα διαπίστευσης, δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν προσκρούοντας στην άρνηση της Ρωσικής Κυβέρνησης να μεταβληθεί ο αρχικός κατάλογος των διαπιστευμένων εργαστηρίων που υποβλήθηκε από τα κράτη μέλη.

Έτσι η αρχική αστοχία του Υπουργείου Γεωργίας και η αδυναμία της πολιτικής ηγεσίας να εντοπίσει το πρόβλημα το οποίο θα δημιουργείτο μετά βεβαιότητος αφού ήταν γνωστή η ορισμένου αριθμού δυνατότητα διεξαγωγής αναλύσεων από τα τρία κρατικά εργαστήρια που δηλώθηκαν, εξελίσσεται σε ένα τεράστιο πρόβλημα. Το πρόβλημα αυτό θα πλήξει παραγωγούς, αγροτικούς συνεταιρισμούς, εξαγωγείς, μεταφορείς, και την ελληνική οικονομία συνολικότερα με δυσμενή αποτελέσματα και για το μέλλον αφού θα χαθεί ένα σημαντικό μερίδιο αγοράς που δύσκολα στη συνέχεια θα ανακτηθεί.

Μέχρι στιγμής το θέμα της άρνησης του Ρωσικού Υπουργείου Γεωργίας δεν έχει αντιμετωπιστεί, ενώ η σοβαρότητα της κατάστασης επιβάλλει την άμεση δραστηριοποίηση του ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και την ενδεχόμενη ταχύτατη χρησιμοποίηση επιπλέον ελληνικών εργαστηρίων μετά από συμφωνία με τα κρατικά εργαστήρια τα οποία έχουν δηλωθεί, αλλά και τη σύμφωνη γνώμη των εξαγωγέων ώστε η κατάσταση να αντιμετωπιστεί και τύποις αλλά και ουσία.

Τα ξαναλέμε.