Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


ΣύνδεσηΥπολογισμός ΔΜΣ

ΔΜΣ = Δείκτης Μάζας Σώματος
ΔΜΣ = Βάρος/Ύψος2


Ύψος:  cm in
Βάρος:  kg lb
ΔΜΣ: 
ΔΜΣ Κλινική εκτίμηση
< 19 Ελλειποβαρής
19-25 Φυσιολογικό βάρος
26-29 Υπέρβαρος
30-34 Παχύσαρκος
35-39 Σοβαρή παχυσαρκία
40-50 Νοσογόνος παχυσαρκία
>50 Κακοήθης παχυσαρκία


Αισθητική βελονοθεραπεία

Η πανάρχαια θεραπευτική μέθοδος της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής στηρίζεται σε τρία επίπεδα, νους-σώμα-πνεύμα, που είναι αλληλένδετα και το ένα επηρεάζει το άλλο. Όταν το σώμα υποφέρει ο νους είναι ανήσυχος. Όταν ο νους είναι άρρωστος σώμα και πνεύμα είναι σε σύγχυση. Όταν το πνεύμα ασθενεί δεν υπάρχει θέληση για την φροντίδα του.

.

Ο θεραπευτής της παραδοσιακής κινέζικης ιατρικής αναζητά τα βαθύτερα αίτια της κακής κατάστασης ο σώματος και στοχεύει στην εξισορρόπηση της ομαλής ροής ζωτικής ενέργειας (Qi) μεταξύ τω τριών επιπέδων. Έχει στα χέρια του εργαλεία όπως η διατροφή, τα βότανα, ο βελονισμός και το παραδοσιακό μασάζ. Με την επιλογή του σημείου και την εισαγωγή της βελόνας στο σώμα ο εγκέφαλος λαμβάνει το μήνυμα μέσω των νευροδιαβιβαστών, ώστε να ξεκινήσει από το ίδιο το σώμα η έκκριση π. χ. κορτιζόνης, ενδομορφίνης κ. α. Έτσι μέσα σε 20-30 λεπτά έχουμε τα μέγιστο δυνατό αποτέλεσμα της αυτοθεραπευτικής ικανότητας του ανθρώπινου οργανισμού.

Η κοσμετική-αισθητική βελονοθεραπεία μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στις ρυτίδες στο πρόσωπο (πόδι της χήνας, ρινοχειλική αύλακα, το λαιμό, το στέρνο, τη χαλάρωση, τα οιδήματα, τους μαύρους κύκλους, το διπλοσάγονο, το περίγραμμα και το «γέμισμα» των χειλιών, την αύξηση-μείωση του στήθους, την κυτταρίτιδα και την απώλεια βάρους. Ήταν τα μυστικό της γκέϊσας στην Ιαπωνία για να διατηρείται πάντα φρέσκια, ευχάριστη και υγιής, μια και η ομορφιά πηγάζει εκ των έσω.

Η θεραπεία ξεκινάει με το ιστορικό του ασθενούς, απ ‘ όπου σκιαγραφείται το ιδιοσυγκρασιακό του προφίλ και ανιχνεύονται τυχόν δυσλειτουργίες του οργανισμού. Τοποθετούνται πρώτα βελόνες για 20 λεπτά σε διάφορα μέρη του σώματός μας ώστε να εναρμονιστεί η φυσική ροή ενέργειας. Στη συνέχεια τοποθετούνται βελόνες στη «πάσχουσα» περιοχή π. χ. στο πρόσωπο, για άλλα 20 λεπτά. Μ ‘ αυτόν τον τρόπο ενεργοποιούνται οι ινοβλάστες για την παραγωγή κολλαγόνου ώστε να «σβήσουν» οι ρυτίδες και το πρόσωπο να γίνει πιο σφριγηλό με λάμψη νεανικής φρεσκάδας. Ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία δίνονται και διατροφικές κατευθύνσεις.

Δεν υπάρχουν αντενδείξεις. Αν έχει προηγηθεί θεραπεία με ενέσιμο Botox οι βελόνες εφαρμόζονται σε διαφορετικά σημεία από εκείνα που έχουν δεχτεί το φάρμακο και για όσο διάστημα διαρκεί η δράση του. Καλό είναι να μην εκθέσουμε το πρόσωπό μας στο ήλιο για λίγη ώρα μετά την θεραπεία. Μπορεί μετά την θεραπεία να έχουμε αίσθηση «τραβήγματος», οπότε ενδείκνυται μια ενυδατική κρέμα.

Τα 30 έτη και μετά είναι μια καλή ηλικία για να ξεκινήσει κανείς την αισθητική βελονοθεραπεία στο πρόσωπο, για να διατηρηθεί η φρεσκάδα και η σφριγηλότητα στο δέρμα. Μια πλήρης θεραπεία απαιτεί 12-15 συνεδρίες, με συχνότητα 2 φορές την εβδομάδα. Η βελτίωση είναι ορατή από τις πρώτες συνεδρίες και το αποτέλεσμα «lifting» που εδραιοποιείται με το τέλος της θεραπείας κρατά για πέντε χρόνια.

ΘΕΡΑΠΝΟΗ
Χέλμη Ευγενεία
τηλ. 6970013444
Μεσσηνίας 2Α Χαλάνδρι Αττική