Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


ΣύνδεσηΥπολογισμός ΔΜΣ

ΔΜΣ = Δείκτης Μάζας Σώματος
ΔΜΣ = Βάρος/Ύψος2


Ύψος:  cm in
Βάρος:  kg lb
ΔΜΣ: 
ΔΜΣ Κλινική εκτίμηση
< 19 Ελλειποβαρής
19-25 Φυσιολογικό βάρος
26-29 Υπέρβαρος
30-34 Παχύσαρκος
35-39 Σοβαρή παχυσαρκία
40-50 Νοσογόνος παχυσαρκία
>50 Κακοήθης παχυσαρκία


Το σκυλί σας μπορεί να γνωρίζει ότι έχετε καρκίνο του προστάτη πριν κάνετε εξέταση!

dog 1404997177Όταν περπατώ με το σκύλο μου, ρουθουνίζει και μυρίζει σε όλη τη διάρκεια της βόλτας μας. Εάν έχετε σκυλί, το γνωρίζετε. Και δεν ξέρω για σας, αλλά εγώ πάντα αναρωτιόταν τι ακριβώς κάνει μυρίζοντας τα πάντα.

Έτσι έμεινα έκπληκτος όταν διάβασα μια έρευνα που μου έδωσε να αντιληφθώ τι θα μπορούσε να κάνει ένας σκύλος με την εξαιρετική του ικανότητα να αναγνωρίζει τις οσμές.

.

Μια ομάδα Ιταλών επιστημόνων διαπίστωσε πρόσφατα ότι ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι μπορούν να χρησιμοποιούν τη μύτη τους για την ανίχνευση του καρκίνου του προστάτη από την εισπνοή δειγμάτων ούρων, και με σχεδόν 100 τοις εκατό ακρίβεια. 

Μπορεί να ακούγεται τρελό, αλλά είναι αλήθεια. Οι ερευνητές εξέτασαν την ικανότητα των δύο Γερμανικών Shepherds (Ποιμενικά ή τσοπανόσκυλα ή λυκόσκυλα) το Λιου και τον Ζόη, να εντοπίζουν τον καρκίνου του προστάτη σε δείγματα ούρων που συλλέγονταν από τα νοσοκομεία του Μιλάνου. Τα δείγματα προέρχονταν από 362 άνδρες με καρκίνο του προστάτη, καθώς και από 540 άνδρες με άλλες μορφές νόσων του προστάτη.

Οι ερευνητές έβαλαν σε ένα μικρό δωμάτιο μια συσκευή εγγραφής βίντεο σε έναν τοίχο και μια σειρά από κύπελλα που περιείχαν τα δείγματα ούρων. Οι οδηγοί των σκύλων περπάτησαν με κάθε σκυλί γύρω, γύρω από τα δείγματα. . Στη συνέχεια, έκανα ένα δεύτερο κύκλο κατά τον οποίο οι σκύλοι θα σταματούσαν στα κύπελλα που περιέχουν τα ούρα με καρκίνο του προστάτη.

Είναι απίστευτο το ποσοστό ακρίβειας τους. Ο Λιου ήταν 99% σωστός και ο Ζόη 97%. Για να προσθέσουμε σε όλα αυτά, ότι τα σκυλιά ήταν σε θέση να ανιχνεύσουν χαμηλούς κινδύνους ή προηγμένες καταστάσεις της νόσου με την ίδια ικανότητα.

Περιττό να πω, ότι το πείραμα ήταν απολύτως συναρπαστικό.

Αυτά τα αποτελέσματα είναι πολύ καλύτερα από οποιαδήποτε εξέταση αίματος. Αυτή η μέθοδος ελέγχου δεν απαιτεί καμία επεμβατική διαδικασία, και είναι σίγουρα φθηνότερη. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο πιθανότατα δεν θα δούμε εκπαιδευμένους σκύλους σύντομα γιατί είναι πλέον γνωστό ότι οι αρχές της υγειονομικής περίθαλψης "αγαπούν" μόνο να δαπανούν χρήματα. Τα χρήματά σας δηλαδή.

Και δεν είναι μόνο ασθενείς με καρκίνο του προστάτη, οι οποίοι θα μπορούσαν να επωφεληθούν από αυτή τη νέα "τεχνολογία". Άλλες μελέτες αναφέρουν ότι τα σκυλιά μπορούν να χρησιμοποιούν την αίσθηση της όσφρησης για τον εντοπισμό του καρκίνου πνεύμονα και του μαστού με τη χρήση μόνο δειγμάτων αναπνοής και ότι μπορούν να μυρίσουν τον καρκίνο του παχέος εντέρου στα κόπρανα.

Φυσικά, εμείς ακόμη δεν γνωρίζουμε πραγματικά πώς τα σκυλιά είναι σε θέση να το κάνουμε αυτό. Τι είναι αυτό που πραγματικά μυρίζουν; Πρέπει να είναι κάτι συγκεκριμένο. . . αλλά τι;
Τελικά, προσδιορίζοντας τις οσμές ή τις ενώσεις οσμών που είναι υπεύθυνες για το φαινόμενο αυτό θα μπορούσε να ανοίξει έναν ολόκληρος κόσμος νέων δυνατοτήτων. Όπως η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής "μύτη" που θα είναι σχεδιασμένη να εντοπίζει τον καρκίνο, κάπως σαν τις παρόμοιες συσκευές που ο στρατός χρησιμοποιεί ήδη για την ανίχνευση χημικών όπλων.

Σήμερα μια παρόμοια συσκευή υπάρχει. Είναι κατασκευασμένη από μια εταιρεία που ονομάζεται Environics. Μια πρόσφατη πιλοτική μελέτη έδειξε ότι μπορεί να εντοπίσει τον καρκίνο του προστάτη από ένα δείγμα ούρων με ποσοστό ακρίβειας που πλησίασε το 80 τοις εκατό.

Εντυπωσιακή μεν, αλλά δεν είναι τόσο καλή όσο τα σκυλιά.

Μέχρι να έχουμε κάτι τέτοιο στην διάθεσή μας, προφανώς, συστήνω ακόμα στους άνδρες να κάνουν των προσυμπτωματικό έλεγχο του καρκίνου του προστάτη με το έστω και αμφιλεγόμενο PSA.

Ακόμα και να φτάσουμε στο σημείο να έχουμε μια μηχανή εντοπισμού του καρκίνου δια της οσμής αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι τα σκυλιά είναι τόσο όμορφα και καταπληκτικά πλάσματα, ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου πραγματικά. Υπάρχουν ένα εκατομμύριο λόγοι για να υιοθετήσετε και εσείς ένα παρατημένο σκυλί σήμερα. Δεν θα ξεχάσετε ποτέ αυτή τη μέρα.

ΠΗΓΗ: Fred Pescatore
Ελεύθερη μετάφραση: Βότανα-Υγεία