Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x


ΣύνδεσηΥπολογισμός ΔΜΣ

ΔΜΣ = Δείκτης Μάζας Σώματος
ΔΜΣ = Βάρος/Ύψος2


Ύψος:  cm in
Βάρος:  kg lb
ΔΜΣ: 
ΔΜΣ Κλινική εκτίμηση
< 19 Ελλειποβαρής
19-25 Φυσιολογικό βάρος
26-29 Υπέρβαρος
30-34 Παχύσαρκος
35-39 Σοβαρή παχυσαρκία
40-50 Νοσογόνος παχυσαρκία
>50 Κακοήθης παχυσαρκία


Δεν αισθάνεστε πολύ καλά; Νερό ήπιατε;


waterΤο πόσιμο νερό γίνεται όλο και πιο σπάνιο στις μέρες μας. Οι άνθρωποι στις «πολιτισμένες» χώρες το έχουν αντικαταστήσει με χυμούς, αναψυκτικά και ενεργειακά ποτά, δημιουργώντας μια σειρά από προβλήματα για ένα σώμα που φτιάχτηκε για να χρησιμοποιεί  μόνο καθαρό νερό. Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν ότι είναι συνεχώς αφυδατωμένοι, έστω και λίγο, και το σώμα πληρώνει βαρύ τίμημα γι 'αυτό. Η ενυδάτωσης είναι σημαντική, για τους παρακάτω σπουδαίους λόγους. 
Κούραση
Το νερό είναι η πιο ζωτική πηγή ενέργειας για το σώμα. Η αφυδάτωση αναγκάζει την ενζυματική δραστηριότητα στο σώμα να επιβραδύνει, με αποτέλεσμα την κόπωση και την κούραση.
.
Υψηλή πίεση του αίματος
Το αίμα κανονικά αποτελείται από περίπου 92% νερό, όταν το σώμα είναι πλήρως ενυδατωμένο. Όταν υπάρχει αφυδάτωση, το αίμα γίνεται παχύτερο προκαλώντας αντίσταση στη ροή του αίματος και οδηγεί σε αυξημένη πίεση 
Άσθμα και αλλεργίες
Αν εσείς ή κάποιος γνωστός σας ξαφνικά αρχίζει να υποφέρει από αλλεργίες, ή άσθμα είναι πιθανό να μη φταίει η γύρη, αλλά μάλλον το πρόβλημα να μην πίνει αρκετό νερό. Όταν είμαστε αφυδατωμένοι, το σώμα μας περιορίζει τους διαδρόμους του αέρα (αεραγωγούς) για να διατηρήσει το νερό και να εμποδίσει την έξοδο του από το σώμα. Επιπλέον, καθώς το σώμα χάνει νερό, η παραγωγή ισταμίνης αυξάνεται, και επιδεινώνει τα συμπτώματα των αλλεργιών.
Διαταραχές του δέρματος
Η αφυδάτωση εξασθενεί την αποβολή των τοξινών από το δέρμα και το κάνει πιο ευάλωτο σε όλους τους τύπους των παθήσεων του δέρματος, συμπεριλαμβανομένης της δερματίτιδας και της ψωρίασης, καθώς και την της δημιουργίας πρόωρων ρυτίδων και δυσχρωμιών.
Υψηλή χοληστερόλη
Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο, παράγει περισσότερη χοληστερίνη για να αποφευχθεί η απώλεια του νερού από τα κύτταρα.
Πεπτικές διαταραχές
Η έλλειψη νερού και αλκαλικών μέταλλων, όπως το ασβέστιο και το μαγνήσιο, μπορεί να οδηγήσουν σε μια σειρά από πεπτικές διαταραχές, συμπεριλαμβανομένων των ελκών, της γαστρίτιδας και της γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.
Δυσκοιλιότητα
Όταν υπάρχει στο σώμα λιγότερο από το νερό που απαιτείται, το παχύ έντερο είναι μία από τις  κύριες περιοχές από όπου το σώμα αντλεί νερό προκειμένου να παρέχει τα απαραίτητα υγρά για άλλες κρίσιμες λειτουργίες του σώματος. Χωρίς αρκετό νερό στο παχύ έντερο, τα απόβλητα κινούνται πολύ πιο αργά ή μερικές φορές καθόλου, με αποτέλεσμα τη δυσκοιλιότητα.
Πόνος στις αρθρώσεις και δυσκαμψία
Όλα τα στοιχεία των αρθρώσεων αποτελούνται κυρίως από νερό. Όταν το σώμα είναι αφυδατωμένο, ο χόνδρος αποδυναμώνεται  και η διαδικασία της επισκευής είναι αργή με αποτέλεσμα τον πόνο και δυσφορία.
Αύξηση βάρους
Όταν υπάρχει αφυδάτωση, το σώμα δεν μπορεί να αποβάλει τις τοξίνες αποτελεσματικά έτσι τις αποθήκευση  στα λιπώδη κύτταρα. Επιπλέον, το σώμα δεν θα απελευθερώσει το λίπος, εκτός εάν είναι επαρκώς ενυδατωμένο για την ασφαλή αφαίρεση αυτών των τοξινών.
Πρόωρη γήρανση
Όσο είναι καιρός μην αναβάλλετε να πίνετε αρκετό νερό. Όταν είστε χρονίως αφυδατωμένοι, τα όργανα του σώματος, συμπεριλαμβανομένου και του δέρματος, αρχίζουν να τσαλακώνουν και να «μαραίνονται», όπως ακριβώς με τα χέρια μας αν μείνουν στο νερό για πάρα πολύ χρόνο. Μόλις αρχίσει αυτή η διαδικασία, είναι δύσκολο να σταματήσει, και αυτό μπορεί να έχει σαν αποτέλεσμα να φαίνεστε πολύ πιο μεγαλύτερος ή μεγαλύτερη από ό, τι πραγματικά ήσαστε!
Επίλογος
Προκειμένου να ελεγχθούν όλα τα παραπάνω και να παραμείνετε σωστά ενυδατωμένοι, πρέπει να πίνετε μεταξύ 8 - 10 ποτήρια νερό κάθε μέρα. Θα πρέπει ιδιαίτερα να πίνετε περισσότερο νερό όταν ασκείστε, όταν υπάρχει αλλαγή στο περιβάλλον, ή όταν είστε άρρωστοι. Λάβετε υπόψη ότι κάθε μέρα χάνουμε περίπου 10 φλιτζάνια νερό μόνο αναπνοή και την εφίδρωση, έτσι λοιπόν πρέπει να προσπαθήσουμε να κρατάμε την ισορροπία υπέρ μας.