Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Σύνδεση

Υπολογισμός ΔΜΣ

ΔΜΣ = Δείκτης Μάζας Σώματος
ΔΜΣ = Βάρος/Ύψος2


Ύψος:  cm in
Βάρος:  kg lb
ΔΜΣ: 
ΔΜΣ Κλινική εκτίμηση
< 19 Ελλειποβαρής
19-25 Φυσιολογικό βάρος
26-29 Υπέρβαρος
30-34 Παχύσαρκος
35-39 Σοβαρή παχυσαρκία
40-50 Νοσογόνος παχυσαρκία
>50 Κακοήθης παχυσαρκία

Ψηφίστε!

Ποια από τις παρακάτω θεραπείες θεωρείται ολιστική

Ανθοϊάματα Bach - 7.7%
Χρωματοθεραπεία - 7.7%
Βοτανοθεραπεία - 3.8%
Κρυσταλλοθεραπεία - 11.5%
Όλες οι παραπάνω - 69.2%

Σύνολο ψήφων: 26
Η ψηφοφορία γι αυτό το δημοψήφισμα έληξε στις: 11-04-2016

Συνέβη κι' αυτό!! Ψάρι Φρανκενστάϊν (Frankenfish) στο πιάτο μας;;;;

gmoΤελικά συνέβη και αυτό: Ο αμερικανικός ΕΟΦ (FDA)  έχει εγκρίνει τη γενετική τροποποίηση του σολομού και την προώθησή του ελεύθερα στην αγορά!!.
Η εταιρία  AquaAdvantage προχώρησε στην γενετική τροποποίηση του σολομού για να μπορεί να μεγαλώσει ταχύτερα από ό, τι ο άγριος σολομός του  Ατλαντικού και  να μπορεί να φτάσει στο πιάτο σας πολύ πιο γρήγορα. Δηλαδή περισσότερο κέρδος για τους παραγωγούς.
Αυτή είναι μια πολύ ανησυχητική εξέλιξη για πολλούς και  διαφορετικούς λόγους. Όντας η πρώτη έγκριση ενός γενετικά τροποποιημένου ζώου που προορίζεται για κατανάλωση είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι σύντομα θα γίνει και για άλλα ζώα. Τώρα κατά την πώληση του θα αναφέρεται ότι είναι μεταλλαγμένος για να έχουμε την δυνατότητα να επιλέξουμε; Θα επισημαίνεται στα μενού των εστιατορίων, η θα τρώμε ότι η βιομηχανία του κέρδους θα μας ταΐζει και θα είναι αυτό που θα της παρέχει το μεγαλύτερο κέρδος; 
.
Η απάντηση είναι επισήμως όχι για τον παρακάτω λόγο όπως αναφέρει το FDA. 
To FDA κατέληξε στο συμπέρασμα, ότι αν και τα ψάρια μέσω της μετάλλαξης  στην πραγματικότητα μεγαλώνουν γρηγορότερα, επειδή τα γονίδιά τους έχουν υποστεί χειρισμούς, αλλά δεν υπάρχει βιολογική διαφορά μεταξύ των μεταλλαγμένων σολομών και των σολομών του ατλαντικού.
Η εταιρία που δημιούργησε αυτό το βρώσιμο τέρας, η Aqua Bounty, επιμένει ότι δεν πρέπει να επισημαίνονται τα ψάρια ως GMO (Γενετικά μεταλλαγμένα). Αγνοεί πλήρως και χωρίς κανένα ενδοιασμό το δικαίωμα του καταναλωτή να γνωρίζει τι τρώει. Η εταιρία μας πληροφορεί ότι μπορεί να το κάνει εθελοντικά εάν το FDA πάρει τέτοια απόφαση. 
Πως δημιουργήθηκε το ψάρι Frankenstein;
Οι επιστήμονες δημιουργούν αυτό το ψάρι με τη λήψη ενός γονιδίου ανάπτυξης από το σολομό Σινούκ (αυτό είναι αυτό που επιταχύνει την ανάπτυξη) και «γενετικό υλικό» από ένα χελι του ωκεανού που έχει την ιδιότητα να αυξάνεται όλο το έτος (αυτό επιτρέπει και στον σολομό να αυξάνεται όλο το χρόνο). Το αποτέλεσμα αυτού του συνδυασμού είναι ένα ανασυνδυασμένο DNADNAΟρισμός: Το δε(σ)οξυριβο(ζο)νουκλεϊ(νι)κό οξύ (DeoxyriboΝucleic Αcid - DNA) είναι ένα νουκλεϊκό οξύ που περιέχει τις γενετικές πληροφορίες που καθορίζουν τη βιολογική ανάπτυξη όλων των κυτταρικών μορφών ζωής και των περισσοτέρων ιών. Το DNA συνήθως έχει τη μορφή διπλής έλικας....
.  Το FDA το θεώρησε ως φάρμακο και το ενέκρινε. Η εταιρία το εισάγει με ένεση στα αυγά του σολομού του ατλαντικού. Στην συνέχεια εσείς και εγώ θα τρώμε το νέο ψάρι φρανκεστάϊν και θα κάνουμε το σταυρό μας. 
Το ερώτημα που γεννιέται είναι: Υπάρχουν και άλλα κρέατα τροποποιημένη γενετικά;
Στα μέσα της δεκαετίας του 90 «επιστήμονες» το προσπάθησαν!!
Στα μέσα της δεκαετίας του '90 υπήρχαν επιστήμονες που προσπάθησαν να «βελτιστοποιήσουν» ορισμένα χαρακτηριστικά σε χοίρους και βοοειδή με γενετική μηχανική. Η ελπίδα ήταν να κάνουν γάλα που ήταν «φυσικό» με λιγότερη πάχυνση και ανάπτυξη γενικότερα. Το αποτέλεσμα ήταν ότι τα ζώα που ήταν πολύ πιο επιρρεπή σε ασθένειες και δεν μπόρεσαν να αναπαραχθούν και οι περαιτέρω προσπάθειες τέθηκαν σε αναμονή.
Αν και τα βοοειδή, οι χοίροι, τα πρόβατα και τα πουλερικά σήμερα δεν πωλούνται ως γενετικώς τροποποιημένα τρόφιμα, τα πρόσθετα ζωοτροφών και οι ζωοτροφές τους είναι μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Πάρτε παράδειγμα τη σόγια, τα οποία αποτελεί τη βάση πολλών ζωοτροφών. Σήμερα γνωρίζουμε  ότι το 60-90 τοις εκατό των εξαγωγών σόγιας στον κόσμο είναι γενετικά τροποποιημένη.
Επίσης, πολλά πρόσθετα ζωοτροφών, όπως ένζυμα, αμινοξέα και βιταμίνες παράγονται με τη βοήθεια γενετικής τροποποίησης, καθώς και τα κτηνιατρικά εμβόλια και τα φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία των ζώων.
Μπορεί να μην το γνωρίζουν πολλοί αυτό, αλλά η γενετική μηχανική συνήθως χρησιμοποιείται για την παραγωγή  ζαμπόν και λουκάνικων. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλά από τα πρόσθετα που χρησιμοποιούνται, όπως ασκορβικό οξύ (βιταμίνη C) και γλουταμινικό οξύ, παράγονται με τη χρήση μεθόδων που περιλαμβάνουν γενετικά τροποποιημένους μικροοργανισμούς.
Πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τον εαυτό μας και την οικογένειά μας από την αγορά και την κατανάλωση τυχόν προϊόντων κρέατος που έχουν τραφεί με γενετικά τροποποιημένες τροφές; 
Ο καλύτερος τρόπος για να μείνουμε μακριά από το πρόβλημα είναι να ψάξουμε για προϊόντα κρέατος που τρέφονται 100% με χόρτο στους βοσκότοπους που ζουν. Είναι λίγο δυσκολότερο με το χοιρινό και τα κοτόπουλο, δεδομένου ότι συνήθως δεν μπορεί να τρέφονται με χόρτο. Σε αυτές τις περιπτώσεις ας ψάξουμε για το κρέας που έχει σημανθεί ως 100% πιστοποιημένο βιολογικό. 
Και όσο για τα ψάρια, για να είμαστε σίγουροι καλύτερα είναι να αγοράζουμε  και να τρώμε ψάρια ελεύθερης αλιείας, αντί των εκτρεφόμενων.