Vinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.xVinaora Nivo Slider 3.x

Σύνδεση

Υπολογισμός ΔΜΣ

ΔΜΣ = Δείκτης Μάζας Σώματος
ΔΜΣ = Βάρος/Ύψος2


Ύψος:  cm in
Βάρος:  kg lb
ΔΜΣ: 
ΔΜΣ Κλινική εκτίμηση
< 19 Ελλειποβαρής
19-25 Φυσιολογικό βάρος
26-29 Υπέρβαρος
30-34 Παχύσαρκος
35-39 Σοβαρή παχυσαρκία
40-50 Νοσογόνος παχυσαρκία
>50 Κακοήθης παχυσαρκία

Ψηφίστε!

Ποια από τις παρακάτω θεραπείες θεωρείται ολιστική

Ανθοϊάματα Bach - 7.7%
Χρωματοθεραπεία - 7.7%
Βοτανοθεραπεία - 3.8%
Κρυσταλλοθεραπεία - 11.5%
Όλες οι παραπάνω - 69.2%

Σύνολο ψήφων: 26
Η ψηφοφορία γι αυτό το δημοψήφισμα έληξε στις: 11-04-2016

Τα λάθη που κοστίζουν ζωές!!

agalmaH συμβατική ιατρική έχει πάρει πολύ μεγάλες διαστάσεις και είναι τόσο μεγάλη που δεν μπορεί να παρακολουθήσει τον εαυτό της. Το αποτέλεσμα είναι τα λάθη - πολλά λάθη. Θανάσιμα λάθη! Στην πραγματικότητα, η συμβατική ιατρική είναι η τρίτη κύρια αιτία θανάτου στις Η.Π.Α.
Αυτό δεν είναι η γνώμη μου. Είναι η αξιολόγηση των ερευνητών στο Νοσοκομείο John Hopkins,  ένα από τα πιο καλά και σεβαστά ιατρικά ιδρύματα της χώρας. Σύμφωνα με τη μελέτη τους, «τα ιατρικά λάθη πρέπει να κατατάσσονται ως η τρίτη κυριότερη αιτία θανάτου στις Ηνωμένες Πολιτείες." Αυτό που αλιεύει πραγματικά το μάτι μου σε αυτήν την έκθεση είναι ότι αυτά τα λάθη δεν αναφέρονται πουθενά έτσι ώστε αν πεθάνει κάποιος από ιατρικό λάθος στο πιστοποιητικό θανάτου του, αναφέρεται η ασθένεια για την οποία νοσηλεύτηκε.
Μια τέτοια περίπτωση  είναι η περίπτωση με την Kathy. Είχε καρκίνο του μαστού. Πέθανε από την επιθετική χημειοθεραπεία που της έδωσαν οι ογκολόγοι. Ήταν πάρα πολύ επιθετική δεν την άντεξε και πέθανε. Στο πιστοποιητικό θανάτου, ωστόσο, δεν γράφουν  ότι  τη σκότωσε η χημοιοθεραπεία, γράφουν ότι πέθανε από καρκίνο του μαστού.
Αυτή η μελέτη έδειξε ότι οι ελλείψεις στην παρακολούθηση ζωτικών στατιστικών στοιχείων εμποδίζει την πλήρη έρευνα. Και κρατούν το πρόβλημα εκτός της δημοσιότητας. Ο επικεφαλής της μελέτης, χειρουργός Δρ Martin Makary, και οι συνεργάτες του καλούν για αλλαγές στα πιστοποιητικά θανάτου. Θέλουν το πιστοποιητικό να εμφανίζει καλύτερα τα μοιραία λάθη κατά την διάρκεια της ιατρικής φροντίδας. Αλλά δεν έκαναν μόνο αυτό πήγαν ένα βήμα παραπέρα και έγραψαν μια ανοιχτή επιστολή προς τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων. Η επιστολή τους προτρέπει να «προσθέσουν αμέσως τα ιατρικά λάθη στην ετήσια λίστα της αναφοράς για τις κορυφαίες αιτίες θανάτου.
 
Ο λόγος για τον επείγοντα χαρακτήρα τους είναι σαφής. Με βάση την ανάλυσή τους, οι ερευνητές εκτιμούν ότι περισσότεροι από 250.000 Αμερικανοί πεθαίνουν κάθε χρόνο από ιατρικά λάθη κσι τα ιατρικά λάθη βρίσκονται σε κατάταξη ακριβώς πίσω από τις καρδιακές παθήσεις και τον καρκίνο. Αυτές οι δύο ασθένειες αφαιρούν περίπου 600.000 ζωές ετησίως. Οι Αναπνευστικές ασθένειες έρχονται στην τέταρτη θέση με περίπου 150.000 θανάτους.
 
Ωστόσο, η εκτίμησή τους μπορεί να είναι πολύ χαμηλή. Αυτό συμβαίνει γιατί κανείς δεν ξέρει πραγματικά πόσους πραγματικά θανάτους προκαλεί η συμβατική ιατρική κάθε χρόνο. Αυτό είναι σε μεγάλο μέρος οφείλεται στο ανεπαρκές  και ανέντιμο σύστημα. Το  σύστημα δεν καταγράφει πράγματα όπως οι διακοπές σε κρίσιμες στιγμές της επικοινωνίας των υπολογιστών και των διααγνωστικών μηχανημάτων, τα  διαγνωστικά λάθη, τις λάθος συνταγές, και την κακή κρίση. Όλα αυτά τα πράγματα κοστίζουν ζωές.
Οι άνθρωποι κάνουν λάθη. Είναι μια πραγματικότητα της ζωής. Αλλά αυτό δεν είναι μόνο μια απλή παραδρομή. Αυτή η έλλειψη αναφοράς αναγκάζει το σύστημα να γίνει ακόμη χειρότερο. Με άλλα λόγια, χωρίς την κατάλληλη υποβολή εκθέσεων, το ιατρικό σύστημα δεν αυτοαστυνομεύεται καλά και δεν λαμβάνει μέτρα για νακάνει της αναγκαίες αλλαγές, και εστιάζει τους πόρους της σε λάθος προβλήματα.
Με άλλα λόγια, το σύστημα θα γίνει χειρότερο εάν τα πράγματα δεν αλλάξουν γρήγορα.
 
Αυτό που με εξοργίζει είναι ότι η συμβατική ιατρική είναι πάντα τόσο γρήγορη να επισημάνει τα προβλήματα στη βιομηχανία συμπληρωμάτων, αλλά δεν κοιτάζει καν, για να είμαστε ειλικρινείς,  τα δικά της προβλήματα. Όσα χρόνια κυκλοφορούν  τα συμπληρώματα διατροφής δεν έχουν προκαλέσει κανένα θάνατο.   Όταν συμβεί κάτι  τέτοιο, σχεδόν πάντα οφείλεται σε αλλεργία, και σε συμπληρώματα που λαμβάνονται  σε μεγάλες ποσότητες συνήθως για αδυνάτισμα ή για σεξουαλική ενίσχυση και χωρίς καμμία οδηγία. 
Για παράδειγμα, μεταξύ του 2004 και του 2013, 839 ασθενείς υπέστησαν σοβαρές βλάβες του ήπατος (όχι θάνατος) από τα χάπια. Σχεδόν το 85% (709) των εν λόγω τραυματισμών ήρθε από τα φάρμακα. Ένα 10% προήλθε από υπερβολική χρήση συμπληρωμάτων για bodybuilding, και τα συμπληρώματα προκάλεσαμ  ένα άλλο 5% (45).   Και όμως, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης  μίλησαν για το 15% και αγνόησαν το 85% και πόσο μεγάλη ζημιά προκάλεσε.
Όταν αγοράζετε συμπληρώματα από μια αξιόπιστη επιχείρηση, οι ανεπιθύμητες ενέργειες είναι σχεδόν ανύπαρκτες. Πολλές δε επιχειρήσεις σας επιστρέφουν πίσω τα χρήματά σας αν δεν είστε απόλυτα ικανοποιημένοι. Προσπαθήστε να κάνετε το ίδιο με μια φαρμακευτική εταιρεία! Το μόνο μέρος που έχω ακούσει ότι γίνεται κάτι τέτοιο (με φάρμακα δηλαδή) είναι στην Ιταλία, όπου λίγες εταιρείες του παράγουν φάρμακα για τον καρκίνο έχουν αρχίσει να προσφέρουν εγγυήσεις. Αυτό δεν συμβαίνει στις ΗΠΑ Και όμως, η συμβατική ιατρική και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης έχουν το θράσος να επιτίθενται στα συμπληρώματα και να αγνοούν τους   250,000+ θανάτους το χρόνο από τις θεραπείες τους. Είναι απόλυτη υποκρισία! Η συμβατική ιατρική χρειάζεται να λήσει  το τεράστιο πρόβλημά της και μετά ας ασχοληθεί με τα συμπήρώματα διατροφής. Οι θρεπτικές ουσίες των συμπληρωμάτων διατροφής είναι ασφαλείς και το έχουν δείξει με τα χρόνια χρήσης τους. 
Η Συμβατική ιατρική σκοτώνει και δεν μιλάει καθόλου γι’ αυτό.  Αλλά αν θέλουμε να βελτιώσουμε το σύστημά μας, πρέπει να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες. Είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να σώσει ζωές.
Steve Kroening, ND 
 
Υ.Γ Το άρθρο αναφέρεται για τις ΗΠΑ αλλά κάτι ανάλογο συμβαίνει και στις άλλες δυτικές χώρες αφού ακολουθούμε πιστά και χωρίς πρωτοβουλίες αυτά που συμβαίνουν ή «υπαγορεύονται» από εκεί.