ΣύνδεσηΠρόπολη

propolis1Η πρόπολη παρασκευάζεται από τις μέλισσες, οι οποίες την τοποθετούν προ της κυψέλης (πόλεως τους) από εκεί και η ονομασία. Παρασκευάζουν την πρόπολη για να προστατεύσουν την κυψέλη από μολύνσεις.

Πρόκειται για μείγμα κηρωδών και ρητινωδών ουσιών, που χρησιμοποιείται από όλες τις μέλισσες σαν προστασία της κυψέλης από παρασιτικούς οργανισμούς και έντομα. Η βιολογική της δράση είναι αντιμυκητιακή, αντισηπτική, αντιφλεγμονώδης, αντιοξειδωτική, αντικαρκινική, αντιηπατοξική, και ηπατοπροστατευτική. Συνεργική με αντιβιοτικά. Τονώνει και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Προστατεύει από την ραδιενεργό ακτινοβολία "γ" και βοηθά στην αναγέννηση των κυττάρων. Υπολογίζεται, από έρευνες που έχουν γίνει, ότι οι βιολογικές δράσεις της ξεπερνούν τις τριακόσιες.

Χρησιμοποιείται: Στην δερματολογία, χειρουργική, οδοντιατρική, ωτορινολαρυγγολογία, γυναικολογία, σε εγκαύματα, σε πληγές ούλων και είναι μη αλλεργική στο στομάχι.

Ακόμα χρησιμοποιείται στην χρόνια φαρυγγίτιδα, σε γυναικολογικές παθήσεις, κακοήθεις όγκους και έλκη και έχει αντιγριπική δράση. Με πρόπολης σε ασθενείς, εξαφανίστηκαν οι πόνοι και θεραπεύτηκαν τα έλκη. Ενδείκνυται η χρήση της σε ασθένειες του προστάτη και σε ασθένειες των δοντιών, καθώς έρευνες απέδειξαν την χρησιμότητά της στην θεραπεία πολυαρίθμων οδοντικών ασθενειών. Είναι καταπληκτική για τον ανθρώπινο οργανισμό.

.