ΣύνδεσηΑιμόπτυση

Αιμόπτυση είναι η αποβολή αίματος μέσω του βήχα. Είναι σημαντικό να διαγνωσθεί αν το αίμα προέρχεται από τη στοματική κοιλότητα, τον ρινοφάρυγγα ή το πεπτικό σύστημα. 
Τις περισσότερες φορές η αιμόπτυση σχετίζεται με κάποια λοίμωξη του αναπνευστικού. Είναι συνήθως μικρής έντασης. Είναι επίσης συχνή και στους καπνιστές που πάσχουν από χρόνια βρογχίτιδα.
Εκτός από τις λοιμώξεις του αναπνευστικού (βρογχίτιδα, πνευμονία), υπάρχουν και σοβαρές καταστάσεις που προκαλούν αιμόπτυση, όπως ο καρκίνος του πνεύμονα, η φυματίωση, η πνευμονική εμβολή, το πνευμονικό οίδημα (αφρώδη, ροδόχροα πτύελα).
Η αιμόπτυση είναι πιο συχνή στους άνδρες, λιγότερο συχνή στις γυναίκες και σπάνια στα παιδιά. Μετά την ηλικία των 40 ετών αυξάνει ο κίνδυνος αιμόπτυσης κακοήθους αιτιολογίας.
 
Βότανα που βοηθούν:
Βίγκα: Αφάψημα φύλλων 2-3 φλιτζάνια/ημέρα Βρόμη: Αφέψημα σπόρων 2-3 φλιτζάνια/ημέρα Ιτιά: Έγχυμα με τον φλοιό 3 κουταλιές της σούπας/ημέρα πριν το φαγητό. Κουμαριά: Έγχυμα φύλλων1-3 φλιτζάνια/ημέρα. Κυδωνιά: Αφέψημα με τους καρπούς 2-3 φλιτζάνια/ημέρα. Πολυκόμπι: Αγέψημα με φύλλα 1-2 φλιτζάνια/ημέρα Σίλυβο: Αφέψημα με σπόρους 2 φλιτζάνια/ημέρα Σύμφυτο: Αφέψημα ρίζας 2 φλιτζάνια/ημέρα Υπερικό (Βαλσαμόχορτο): Αφέψημα ανθών και φύλλων 2 φλιτζάνια/ημέρα
Αμαμελίς: Μόνο κάτω από ιατρική παρακολούθηση
 
.