ΣύνδεσηΔίαιτα Michel

4e3a24a63fcb4Η δίαιτα Μίτσελ ή αλλιώς η δίαιτα Montignac, είναι δίαιτα απώλειας βάρους δημοφιλής στην Ευρώπη κατά τη δεκαετία του 1990. Σύμφωνα με τη δίαιτα Μίτσελ για να χάσετε βάρος δεν έχει σημασία πόσο τρώτε, αλλά ποιους υδατάνθρακες καταναλώνετε. Διαχωρίζει, λοιπόν, τους υδατάνθρακες σε «καλούς» και «κακούς», ανάλογα με το γλυκαιμικό τους δείκτη, συνιστώντας άπαχο φιλέτο, κόκκινο κρασί, λαχανικά και μαύρη σοκολάτα και απαγορεύοντας ζυμαρικά, άσπρο ψωμί, ζάχαρη, αποφλοιωμένο ρύζι, επεξεργασμένα δημητριακά και προϊόντα από άσπρο αλεύρι.

Σύμφωνα με αυτή τη δίαιτα, το φαγητό χωρίζεται σε τέσσερις κατηγορίες: α) τους "καλούς" υδατάνθρακες, τα λιπίδια - που συμπεριλαμβάνουν λίπος και κρέας, β) τα λιπίδια-υδατάνθρακες - που συμπεριλαμβάνουν ξηρούς καρπούς και οργανικά κρέατα, και, γ), τις ίνες - που συμπεριλαμβάνουν δημητριακά ολικής άλεσης και δ) λαχανικά.

Οι υδατάνθρακες με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη θεωρούνται απαγορευμένοι/ "κακοί" και συστήνεται να μην καταναλώνονται σε συνδυασμό με λιπίδια, διότι ο συνδυασμός αυτός βοηθά στην αποθήκευση λίπους στο σώμα.

.