ΣύνδεσηΑ. Τι είναι βιοσυντονισμός

sensitiv-imago-100Όπως γνωρίζουμε, τα ζώα και τα φυτά, είναι ζώσα ύλη. Εκτός αυτού, φυσικοί επιστήμονες της κβαντικής θεωρίας (όπως οι Max Planck και Albert Einstein), πριν από ενενήντα χρόνια, αναγνώρισαν πως η ύλη δεν είναι τίποτα άλλο από συμπυκνωμένη ενέργεια. Συνεπώς και το ανθρώπινο σώμα είναι συμπυκνωμένη ενέργεια και, ως εκ τούτου, έχει ηλεκτρομαγνητικό πεδίο. Αυτή η ανακάλυψη είναι εξαίρετης σημασίας για την επιστήμη της ιατρικής. Ανοίγει το δρόμο σε μια καινούργια διάσταση: την ενεργειακή ιατρική. Αυτό σημαίνει, πως από διαγνωστικής και θεραπευτικής απόψεως, το σώμα μπορεί να προσεγγιστεί από την ενεργειακή του πλευρά.

Ο βιοσυντονισμός είναι μια από τις νέες ιατρικές μεθόδους, οι οποίες στηρίζονται σε αυτή την επιστημονική γνώση και εξελίχτηκαν από αυτές τις ανακαλύψεις.

Τι σημαίνει ο όρος «συντονισμός»;

Αν ένας τραγουδιστής τραγουδήσει μια νότα κρατώντας στα χέρια του ένα διαπασών, τότε η αντίστοιχη νότα στο διαπασών θα αρχίσει να ηχεί, να δονείται. Ο τραγουδιστής και το όργανο συντονίζονται στη συγκεκριμένη νότα. Αυτό σημαίνει, πως για να υπάρχει συντονισμός, η συχνότητα της δόνησης του πομπού πρέπει να είναι ίδια με αυτή του δέκτη. Το ανθρώπινο σώμα μπορεί επίσης να συντονιστεί με ένα εκπεμπόμενο σήμα αν αυτό έχει την ίδια συχνότητα με αυτή του σώματος. Η αρχή του συντονισμού που λαμβάνει χώρα στο επίπεδο των ζώντων οργανισμών καλείται βιοσυντονισμός.

Ποιες είναι οι αρχές του βιοσυντονισμού;

O κάθε άνθρωπος είναι ένα ξεχωριστό ον. Έτσι και η κάθε πάθηση του οργανισμού του είναι μια ξεχωριστή περίπτωση και έτσι πρέπει να αντιμετωπίζεται. Πρέπει, δηλαδή, η θεραπεία να προσαρμόζεται ειδικά στον κάθε ασθενή. Μιλώντας με μοντέρνα ορολογία: η θεραπεία «συντονίζεται» με τον ασθενή.

Ο «πατέρας» της βιοσυντονιστικής θεραπείας είναι ο γερμανός ιατρός Franz Morell. Το 1977, και έχοντας μακρόχρονη πείρα με τον ηλεκτροβελονισμό, σκέφτηκε ότι οι θεραπείες του θα μπορούσαν να είναι πιο ακριβείς αν μπορούσε να χρησιμοποιήσει τις ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις του ίδιου του σώματος του ασθενούς. Έτσι κατασκευάστηκε η πρώτη ηλεκτρονική συσκευή, η οποία μπορούσε να λάβει και να επιστρέψει στο σώμα τις ηλεκτρομαγνητικές του συχνότητες με τη βοήθεια ηλεκτροδίων. Με αυτό τον τρόπο ο Morell έβαλε τα θεμέλια μιας από τις πιο ακριβείς θεραπευτικές διαδικασίες που υπάρχουν σήμερα στην ιατρική.

Ο βιοσυντονισμός λοιπόν ξεκινάει με βάση το γεγονός πως το ανθρώπινο σώμα, ως ενεργειακό πεδίο, μπορεί να εκπέμπει και να λαμβάνει ηλεκτρομαγνητικές δονήσεις. Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο του σώματος μπορεί επίσης να τροποποιηθεί. Κάθε επιρροή πάνω στο σώμα αλλάζει το ενεργειακό του πεδίο, είτε αυτές οι ενέργειες είναι θετικές είτε αρνητικές για το σώμα. Εντούτοις, οι περισσότεροι παράγοντες μπορεί να έχουν τόσο θετική όσο και αρνητική επίπτωση ανάλογα με τη δοσολογία και τη φύση τους. Όπως η ζωογόνος ηλιακή ακτινοβολία μπορεί να επιφέρει εγκαύματα στο δέρμα όταν αυτό εκτίθεται υπερβολικά σε αυτή. Ή όπως τα φάρμακα που μαζί με τη θεραπευτική δράση τους μπορούν ταυτόχρονα να προκαλέσουν παρενέργειες.

Το ανθρώπινο σώμα εκπέμπει διάφορες συχνότητες. Τα κύτταρα, οι ιστοί και τα όργανα έχουν το καθένα τις ειδικές τους δονήσεις. Αυτές οι εξατομικευμένες δονήσεις συνδέονται μεταξύ τους και έχουν μια αμοιβαία επίδραση. Μαζί σχηματίζουν το συνολικό φάσμα συχνοτήτων του ασθενούς - την ατομική του δονητική εικόνα.

Οι δονήσεις ενός υγιούς ατόμου είναι διαφορετικές από αυτές ενός ασθενούς. Οι συχνότητες ξένων ουσιών όπως το αμάλγαμα, που χρησιμοποιούν οι οδοντίατροι στα σφραγίσματα, οι διάφοροι μικροοργανισμοί και τα φυτοφάρμακα, τα οποία βρίσκονται συσσωρευμένα μέσα στο σώμα, επηρεάζουν τον δονητικό του τύπο.

Έτσι, η υγεία και η ασθένεια εκφράζονται μέσα στην ατομική δονητική εικόνα κάθε οργανισμού. Κι ενώ, η αρχική ιδέα του γιατρού Morell ήταν να χρησιμοποιήσει για θεραπευτικούς σκοπούς τις ίδιες τις ηλεκτρομαγνητικές συχνότητες του ασθενούς, σύντομα πρόσθεσε την δυνατότητα της χρήσης των ηλεκτρομαγνητικών συχνοτήτων διάφορων ουσιών.

Για παράδειγμα, μπορεί να βρεθεί σε ποιες ουσίες παρουσιάζει το άτομο αλλεργικές αντιδράσεις, ή αν κάποιες παιδικές ασθένειες, οι οποίες είχαν κατασταλεί με τη χορήγηση αντιβιοτικών, προκαλούν ακόμα σοβαρή επιβάρυνση στον οργανισμό. Ο Morell έβαλε σε εφαρμογή μια αρχή της φυσικής κατά την οποία οι ταλαντώσεις επηρεάζονται από την ακριβή αντικατοπτρισμένη εικόνα τους, με αποτέλεσμα να αλληλοεξουδετερώνονται.

Η εφαρμογή αυτής της αρχής στην ιατρική επιτρέπει την μείωση ή και την εξουδετέρωση των παθολογικών ταλαντώσεων ενός ασθενούς χρησιμοποιώντας την αντεστραμμένη εικόνα τους (αντικατοπτρισμός). Με την αντιστροφή των παθολογικών συχνοτήτων επιτεύχθηκε μια καινοτομία στην ιατρική. Έγινε δυνατό, να ανακουφισθεί ο οργανισμός και οι ρυθμιστικές του λειτουργίες από τις επιβαρυντικές δονήσεις, είτε αυτές προέρχονται από το ίδιο το σώμα είτε από ξένες ουσίες, οι οποίες βρίσκονται μέσα σε αυτό.

Ο όρος «βιοσυντονιστική θεραπεία» (bioresonance therapy) χρησιμοποιήθηκε πρώτη φορά από τον Hans Bruegermann, ο οποίος έκανε το επόμενο σημαντικό βήμα στην χρήση των ηλεκτρομαγνητικών θεραπευτικών δονήσεων. Κατασκεύασε μια συσκευή, η οποία επέτρεπε την μείωση ή την αύξηση της έντασης εκπομπής των θεραπευτικών σημάτων. Με αυτό τον τρόπο επιτεύχθηκε ακόμη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα στις θεραπείες. Η συσκευή του ονομάστηκε BICOM από τα αρχικά των λέξεων βιο-επικοινωνία (Bio-Communication).

Πώς επιτυγχάνεται η βιοσυντονιστική θεραπεία;

Ο ασθενής μπορεί να είναι είτε καθισμένος είτε ξαπλωμένος ενώ τοποθετείται πάνω στο άρρωστο σημείο του σώματός του ένα ειδικά σχεδιασμένο ηλεκτρόδιο. Το ηλεκτρόδιο συνδέεται μέσω καλωδίου με την θεραπευτική συσκευή μεταφέροντας σε αυτή τις συχνότητες που καταγράφει. Ένα ηλεκτρομαγνητικό σύστημα φιλτραρίσματος διαχωρίζει τις υγιείς από τις παθολογικές δονήσεις που συνιστούν το ηλεκτρομαγνητικό σήμα του οργανισμού. Οι υγιείς δονήσεις μπορούν να ενισχυθούν ενώ οι παθολογικές αντιστρέφονται με σκοπό την εξουδετέρωσή τους. Το σώμα αντιδρά αμέσως στις νέες ηλεκτρομαγνητικές πληροφορίες. Με την αντιστροφή των παθολογικών σημάτων, η δύναμη αυτο-θεραπείας του σώματος ενεργοποιείται και ενδυναμώνεται.

Το σώμα επανακτά τον έλεγχο στους μηχανισμούς ρύθμισης και αποτοξίνωσης, οι οποίοι είναι ζωτικοί για την καλή λειτουργία του αμυντικού συστήματος.

Η βιοσυντονιστική θεραπεία χρησιμοποιεί επίσης τις ταλαντώσεις ουσιών, όπως δυσανεκτικά τρόφιμα, γύρη, ιοί, βακτηρίδια, μύκητες, επιζήμια βαριά μέταλλα, χημικές ουσίες, εντομοκτόνα, περιβαλλοντικοί ρύποι και δυσανεκτικά οδοντιατρικά υλικά. Το ηλεκτρομαγνητικό σήμα αυτών των ουσιών τροφοδοτείται στη συσκευή και με ειδικά τεστ ελέγχεται η επιρροή τους πάνω στον οργανισμό. Αν δημιουργούν επιβάρυνση στον οργανισμό, αποστέλλοντας στο σώμα τις αντεστραμμένες δονήσεις αυτών των ουσιών, η αρνητική επίδρασή τους μπορεί να μειωθεί ή να εξουδετερωθεί εντελώς.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της βιοσυντονιστικής θεραπείας;

Η βιοσυντονιστική θεραπεία προσφέρει μια πολύ εξατομικευμένη προσέγγιση του αρρώστου, λαμβάνοντας υπόψη, τις βαθύτερες αιτίες εκδήλωσης των ασθενειών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τις χρόνιες παθήσεις, οι οποίες παραμένουν «άγνωστης αιτιολογίας» για τη συμβατική ιατρική. Έτσι καταφέρνει πολλές φορές ακόμα και να εξαλείψει μια νόσο, η οποία «κλασσικά» αντιμετωπίζεται με φάρμακα, των οποίων το μέγιστο αποτέλεσμα είναι η μείωση των συμπτωμάτων. Μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις ηλικίες, από τα νεογέννητα παιδιά έως τα βαθιά γεράματα, αλλά και στα ζώα.

Η βιοσυντονιστική θεραπεία είναι ανώδυνη και, το σημαντικότερο, ακίνδυνη. Χρησιμοποιείται εδώ και 25 χρόνια χωρίς παρενέργειες. Ως συμπληρωματική μέθοδος μπορεί να συνδυαστεί τόσο με τις μεθόδους θεραπείας της «κλασσικής» ιατρικής όσο και με «εναλλακτικές» μεθόδους, όπως η ομοιοπαθητική, ο βελονισμός, η ρεφλεξολογία κτλ.

Σε μερικές περιπτώσεις δρα υποβοηθητικά, σε άλλες επιφέρει μόνιμη ίαση. Πολύ συχνά επιτυγχάνονται εκπληκτικά αποτελέσματα εκεί όπου άλλες μέθοδοι ή φάρμακα δεν είχαν καμία επιτυχία είτε επέφεραν μόνο ελάχιστη ανακούφιση.

Πού χρησιμοποιείται η βιοσυντονιστική θεραπεία;

Tο φάσμα των εφαρμογών της μεθόδου είναι πολύ μεγάλο. Πρωταρχικά πρέπει να αναφερθούν οι αλλεργίες, σε οποιανδήποτε κλινική μορφή και αν παρουσιάζονται. Τόσο οι οξείες αλλεργίες όπως η εαρινή ρινίτιδα, το αλλεργικό άσθμα, το δερματικό εξάνθημα, η αναφυλαξία από δήγμα εντόμου, όσο και οι χρόνιες αλλεργίες μπορούν να εξουδετερωθούν με ποσοστό επιτυχίας άνω του 90%! Οι χρόνιες αλλεργίες στο μεγαλύτερο μέρος τους οφείλονται σε τροφικές δυσανεξίες και εμφανίζονται συχνά ως χρόνια ρινίτιδα ή ιγμορίτιδα, ατοπική δερματίτιδα (έκζεμα), σπαστική κολίτιδα, φλεγμονώδεις παθήσεις των εντέρων (νόσος του Crohn, ελκώδης κολίτιδα), χρόνια διάρροια ή δυσκοιλιότητα, αυτοάνοσα νοσήματα (π. χ. ρευματοειδής αρθρίτιδα), ημικρανίες, υπέρταση ή υπόταση, ταχυκαρδία, παχυσαρκία, σύνδρομο χρόνιας κοπώσεως κ. α.

Η βιοσυντονιστική θεραπεία είναι πολύ αποτελεσματική και σε περιπτώσεις πόνου. Αυτό συμπεριλαμβάνει πόνους μυοσκελετικούς, όπως πόνους μέσης, αυχενικό σύνδρομο, πόνους αρθριτικούς, νευρόπονους, πόνους εμμηνόρρυσης, αθλητικούς τραυματισμούς κ. α.

Βοηθάει στην επούλωση καταγμάτων, ενώ παράλληλα πετυχαίνει πολύ γρήγορη αποκατάσταση της κινητικότητας των άκρων μετά την αφαίρεση του γύψου. Τρεις έως τέσσερις επισκέψεις ισοδυναμούν με 15-20 φυσιοθεραπείες. Χάρη στην ενεργοποίηση του ανοσοποιητικού συστήματος που επιτυγχάνει η βιοσυντονιστική μέθοδος μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην καταπολέμηση διάφορων λοιμώξεων και φλεγμονών. Μπορεί επίσης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά χρόνιες υποτροπιάζουσες περιπτώσεις, ανθεκτικές στην αντιβιοτικοθεραπεία. Τέτοιες καταστάσεις συναντώνται συχνά στα παιδιά, τα οποία αντιδρούν πολύ θετικά σε αυτό το είδος θεραπείας.

Η βιοσυντονιστική θεραπεία έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματική στην αντιμετώπιση των εθισμών στη νικοτίνη, το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες. Συγκεκριμένα για τη διακοπή του καπνίσματος αρκούν μία έως τρεις επισκέψεις κατά τις οποίες επιτυγχάνεται τόσο η απεξάρτηση του οργανισμού από τη νικοτίνη όσο και η γρήγορη αποτοξίνωση από τις άλλες βλαβερές ουσίες που περιέχει το τσιγάρο. Ωφελεί στις ορμονικές διαταραχές, βοηθά στην προετοιμασία του τοκετού, στην αντιμετώπιση της γρίπης και των κρυολογημάτων, επισπεύδει την επούλωση ουλών, εξουδετερώνει τις παρενέργειες των φαρμάκων κ. α.

Οι οδοντίατροι μπορούν να χρησιμοποιήσουν τη μέθοδο για να εξετάσουν αν τα υλικά που θέλουν να τοποθετήσουν στη στοματική κοιλότητα είναι συμβατά ή όχι με τον οργανισμό, να την χρησιμοποιήσουν εναντίον της περιοδοντίτιδας κ. α. Το φάσμα των εφαρμογών του βιοσυντονισμού είναι πράγματι τεράστιο. Είναι ένα θαυμάσιο βοηθητικό εργαλείο και ένα απαραίτητο συμπλήρωμα για τον κάθε γιατρό.

Ποιοι είναι οι περιορισμοί στην εφαρμογή της βιοσυντονιστκής θεραπείας;

Ο Ιατρός που θα σας εξετάσει θα σας αναφέρει τους περιορισμούς που πιθανόν να ισχύουν για εσάς. Πάντως συγκριτικά με τον αριθμό των ασθενειών οι περιορισμοί είναι ελάχιστοι.

.